Derelerin Kardeşliği açıkladı

Kazmaz, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan gelişmelerin, derelerin çığlığı olmak için yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlar vermeye başladığını gösterdiğini ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, geçen hafta Rize'de çevre konusunda ya

Derelerin Kardeşliği açıkladı

Kazmaz, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan gelişmelerin, derelerin çığlığı olmak için yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlar vermeye başladığını gösterdiğini ifade etti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, geçen hafta Rize'de çevre konusunda yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür ettiklerini belirten Kazmaz, şunları kaydetti:


''Hem medyanın, hem Türk halkının konuya daha çok ilgi duymasını sağladığı, hem de Derelerin Kardeşliği Platformuna olan ilgi ve desteğin artmasını sağladığı için. Artık vatandaşlarımız bu dere işinin, dolayısıyla su işinin ne kadar ciddi ve önemli olduğunu anlamaya başlamıştır. Bu alandaki yağma ve talanın farkına varmaya başlamış ve yapılan işleri daha çok sorgulamaya başlamıştır.''


''Derelerimiz kulaklarımıza, bu su oyunlarının, tüm dünyada aynı şekilde oynandığını asıl amacın suya sahip çıkmak olduğu, asıl amacın su havzalarının ele geçirilmesi olduğunu fısıldıyorlar'' diyen Kazmaz, şöyle devam etti:


''Derelerimizin bu fısıldadıklarına kulak vererek diyoruz ki artık asıl konuların tartışılması gerekmektedir. Dünyanın öncelikli vadileri arasında yer alan Fırtına Vadisi, İkizdere Vadisi diğer vadilerimizi kim, hangi amaçla, niye talan etmeye çalışmaktadır? Küresel ısınma nedeniyle insanların nefes alacakları ve yaşam kaynağı olan bu vadilerimizi kimler ele geçirmeye çalışıyor?

Türkiye'nin elektrik kapasitesine çok az katkı yapabilecek bu santralleri kimler ne için kurmaya çalışıyor? Bölgenin çevresel yapısına zarar vermeyecek projeler neden üretilmiyor?''
Kazmaz, enerjiye karşı olmadıklarını, çevrenin yok edilerek enerji elde edilmesine karşı olduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel