Denktaş Şebinkarahisar'da!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'i (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde 'Dünden bugüne Kıbrıs' konulu konferans verdi. Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'nün daveti üzerine Giresun'a gelen Denktaş, buradan helikopterle Şebin

Denktaş Şebinkarahisar'da!


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'i (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde 'Dünden bugüne Kıbrıs' konulu konferans verdi. Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'nün daveti üzerine Giresun'a gelen Denktaş, buradan helikopterle Şebinkarahisar'a geçti.

İlçe meydanında coşkuyla karşılanan Denktaş, aracından indikten sonra yürüyerek halkla selamlaştı. 'Başbuğ Denktaş' sloganları ile karşılanan Denktaş, buradan Meslek yüksek Okulu'na (MYO) geçerek konferans verdi.

Karşısında gördüğü kitle karşısında umutlandığını dile getiren Denktaş, "Türkiye eminim ki Kıbrıs'ta tek bir Türk olmasa bile burayı Rum'a, Yunan'a bırakmayacaktı. Çünkü Kıbrıs milli bir davadır, bu yüzden Rum'a, Yunan'a bırakılamaz. Kıbrıs sadece oradaki Türklerin davası olsa Allah'a ısmarladık der anavatana gelirdik, siz de bize beş on tane aparman verirdiniz, geçinir giderdik.

Ama durum bu kadar basit değil, bizler orada sırf Türk olduğumuz için yıllarca zulüm gördük, 16 günlük bebekler toplu mezarlara gömüldü, sırf Türk oldukları için. Yarın bir gün Türkiye buraya gelirse tek bir Türk bulmasın diye bu zulümler yapıldı. Şimdi sizden Kıbrıs meselesini halletmeniz isteniyor, sanki suçlusu sizlermiş gibi, sanki sorun sizden kaynaklanıyormuş gibi. Hayır, orada sorun eli kanlı olan Rumlardan kaynaklanıyor. Onlar istiyor ki Türk askeri adadan çekilsin, hayır çekilemeyecek, eğer çekilirse bunlar yarın karşınıza ermeni meselesi, Kürtlük meselesi ile gelecekler ve bunlar hep topraklarınızdan taviz vermek demektir." dedi.

"Amerikalısı İngiliz'i Türkiye'nin Lozan Antlaşması'nı hazmedemiyorlar, Kıbrıs almamızı hazmedemiyorlar." diyen Denktaş, "Gençler sizler bunlara izin vermeyin, okuyun çok okuyun, Kur'an-ı Kerim'i okuyun, Nutuk'u okuyun." diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel