Dalgakıran'ın arzusu nedir?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığına aday olan Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, başkanlığı kişisel bir mesele halinden çıkarıp, kurumun daha ileriye götürülmesi için gerekli stratej

Dalgakıran'ın arzusu nedir?

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanlığına aday olan Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, başkanlığı kişisel bir mesele halinden çıkarıp, kurumun daha ileriye götürülmesi için gerekli strateji ve vizyonların yarıştığı bir başkanlık yarışı haline dönüştürmeyi arzu ettiklerini söyledi.


Dalgakıran, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Samsun, Ordu ve Trabzon'daki birlik başkanlarını ve delegeleri ziyaret ederek, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiklerini ve Karadeniz'den iyi izlenimler aldıklarını belirtti.


Karadeniz'in hububat, fındık, yaş meyve ve sebze sektörlerini daha ileriye götürecek, bu bölgenin kalkınmasını, ihracat hamlesini daha geliştirmek için özellikle oluşturdukları çalışmalar olduğunu ifade eden Dalgakıran, ''Türkiye'nin bu bölgesi hem doğal güzellikleri, hem turizme açık yapısıyla, hem de üretim havzası olması vesilesiyle önemli. Bölge aynı zamanda kuzey ve doğudaki komşularımızla ticaretimizin geliştirilmesi açısından stratejik öneme sahip. Bu önemli özellikleri önümüzdeki dönemde değerlendireceğiz'' diye konuştu.


Dalgakıran, bir gazetecinin başkan seçilmesi durumunda yapacakları çalışmaları sorması üzerine şu yanıtı verdi:


''Çalışmalarımızı ikiye ayırıyoruz. Birincisi TİM kurumsal yapısının oturtulması, kurum hafızasının oluşturulması, strateji geliştiren, hedef belirleyen bir kurum haline dönüşmesi. İkincisi ise belirlediği hedefleri net olarak ortaya koyan, bu hedeflere yönelik olarak çözüm önerilerini de net şekilde ortaya koyan yapıyı ortaya çıkarmaktır. Başkanlığı kişisel bir mesele halinden çıkarıp, kurumun daha ileriye götürülmesi için gerekli strateji ve vizyonların yarıştığı bir başkanlık yarışı haline dönüştürmeyi arzu ediyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel