Cinayete 1 tutuklama daha!

ORDU'nun Perşembe İlçesi'nde restorant sahibi Remzi Karaaslan ve Ordu Radyo Televizyonu (ORT) sahibi Osman Güzelsu'nun ölümü, Ergin Tut'un da yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili olarak gözaltında tutulan 2 kişiden Mustafa Kaya tutuklanırke

Cinayete 1 tutuklama daha!

ORDU'nun Perşembe İlçesi'nde restorant sahibi Remzi Karaaslan ve Ordu Radyo Televizyonu (ORT) sahibi Osman Güzelsu'nun ölümü, Ergin Tut'un da yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili olarak gözaltında tutulan 2 kişiden Mustafa Kaya tutuklanırken, Damarlı Belde Belediye Başkanı AKP'li Niyazi Çelenk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ayrıca mahkeme, Niyazi Çelenk için yurt dışına çıkma yasağı koydu. Mahkeme çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Niyazi Çelenk'in avukatı Hakan Ecevit Gürünlü, Osman Güzel'i doktorların elinden alıp öldürdüğü ileri sürülen Erdem Karaaslan'a tabancayı kendisinin verip vermediği sorularına, “Başkanın silahı, silah zoruyla gasp edilip alınan bir silah. Orada gasp edilip, silah zoruyla alınmış bir silah, vurulma olayından önce silahlar gasp edildi” dedi.

Perşembe gecesi saat 23.00 sıralarında ilçedeki Katre Restoran'da işlenen çifte cinayetle ilgili olarak gözaltında bulunan üç kişiden Hakan Pelit, önceki gece ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Sorguları devam eden diğer iki zanlı, Damarlı Belde Belediye Başkanı AKP'li Niyazi Çelenk ve Osman Güzelsu'nun yakını olduğu belirtilen Mustfaka Kaya ise dün akşam Nöbetçi Mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan zanlılardan Mustafa Kaya tutuklanarak Efirli Cezaevi'ne gönderilirken, Damarlı Belde Belediye Başkanı Niyazi Çelenk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme ayrıca, Niyazi Çelenk hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

AVUKATI KONUŞTU

AKP'li Başkan Niyazi Çelenk'i, adliye çıkışında yaklaşık 20 kadar yakını karşıladı. Yakınlarıyla tek tek kucaklaşan Niyazi Çelenk, basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı.

Kendisinin, öldürülen Remzi Karaaslan ile tutuklanan oğlu Erdem Karaaslan ve Başkan Niyazi Çelenk'in avukatı olduğunu belirten Samsun Barosu'na kayıtlı Avukat Hakan Ecevit Gürünlü, mahkemenin gizlilik kararı olduğu için görsel basına açıklama yapamayacağını ifade edip olayla ilgili ilginç bilgiler verdi.

BAŞKANIN SİLAHI, SİLAH ZORUYLA GASP EDİLMİŞ

Remzi Karaaslan'ın hangi silahla ve kim tarafından öldürüldüğünün henüz belirlenemediğini söyleyen Gürünlü, yerel televizyon sahibi Osman Güzel'i doktorların elinden alıp öldürdüğü ileri sürülen Erdem Karaaslan'a tabancayı kendisinin verip vermediği sorularına ise, “Başkanın silahı olayda hiçbir şekilde kullanılmamıştır. Zaten gelecek raporlardan da ortaya çıkacaktır. Onun üzerinde zaten hiç durulmadı. Başkan'ın silahı üzerinde. Başkan'ın silahı, silah zoruyla gasp edilip alınan bir silah. Orada gasp edilip, silah zoruyla alınmış bir silah, vurulma olayından önce silahlar gasp edildi” dedi. Silahı kimin gasp ettiği ve olayın çıkış nedeni hakkındaki sorulara ise Avukat Gürünlü, soruşturmanın gizliliği açısından cevap veremeyeceğini ifade etti.

Avukat Gürünlü, ayrıca Belediye Başkanı Niyazi Çelenk ile babasının katili Osman Güzelsu'yu öldüren Erdem Karaaslan'ın olay öncesi görüşmediklerini söyledi.

ŞANTAJ KASETİ YOK

Medya patronu Osman Güzelsu'nun, Başkan Çelenk'e kasetle şantaj yaptığı' şeklindeki iddiaları yalanlayan Avukat Hakan Ecevit Gürünlü, “Belediye Başkanı'nın tesadüfin orada bulunmuş olması neticesiyle olaya müdahil olmuştur. Olaydaki müdahili de tanıklık sıfatındadır. Şüpheli olarak ifadesi alınmış olsa da şüpheli sıfatıyla, cinayetin şüphelisi sıfatıyla göz altına alınmadı Başkan. Tedbir amaçlı, ortada kayıp bir tane silah var. Onun sorgusu” diye konuştu.

Olay nasıl oldu?

ORDU'nun Perşembe ilçesine bağlı Efirli mevkiindeki Katre Restorant'ta perşembe gecesi önce birlikte içki içen Ordu Radyo Televizyonu sahibi Osman Güzelsu ile restorant sahibi ve fındık tüccarı Remzi Karaaslan daha sonra tartışmaya başladı.

Aralarında para alış verişi nedeniyle anlaşmazlık çıktığı ileri sürülen Güzelsu ve Karaaslan, tartışmayı restoran bahçesinde de sürdürürken, birden silahlar patladı. Osman Güzelsu ta.bancasını çekerek Karaaslan'ı vurdu. Karaaslan da yaralı durumdayken, Güzelsu'ya ateş etti.

Karaaslan olay yerinde ölürken ağır yaralanan Güzelsu'ya gelen 112 Acil Servis ekibi tıbbi müdahalede bulundu. Bu sırada olay yerine gelip babasını kanlar içinde gören Erdem Karaaslan da doktorları uzaklaştırıp tabancayla Güzelsu'nun başına bir el ateş edip öldürdü.

Aynı olayda çatışma ortasında kalan ve Osman Güzelsu ile birlikte restorana gelen Ordu Radyo Televizyonu'nun eski kameramanı Ergin Tut da ağır yaralandı.

4 silahın kullanıldığı belirlenen olayda Erdem Karaaslan ile Restorantta bulunan Gölköy'ün Damarlı Beldesi Belediye Başkanı Niyazi Çelenk ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı. Ancak 2'si olayla ilgisi bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Babasının katilini öldüren Erdem Karaaslan önceki gün sabahın erken saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, ifadesi alınan 7 kişi de olayla ilgisinin bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel