Çığ faciasına ne neden oldu?

Gümüşhane'de, çığ altında kalarak hayatlarını kaybedenlerin arkadaşlarından Trabzon Tenis Dağcılık ve Kayak Kulübü (TADEK) üyesi Sevgi Gültekin, yaşanan çığ felaketine yanlış yürüyüş rotasının neden olduğunu iddia etti. TADEK üyesi ve aynı zamanda Fatih D

Çığ faciasına ne neden oldu?

Gümüşhane'de, çığ altında kalarak hayatlarını kaybedenlerin arkadaşlarından Trabzon Tenis Dağcılık ve Kayak Kulübü (TADEK) üyesi Sevgi Gültekin, yaşanan çığ felaketine yanlış yürüyüş rotasının neden olduğunu iddia etti.

TADEK üyesi ve aynı zamanda Fatih Devlet Hastanesi Anestezi Teknisyeni olan Sevgi Gültekin, Akçaabat ilçesinde Burçak Sevim, Özlem Timurcuoğlu ve Gülhanım Piyale için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninde konuşan Sevgi Gültekin, dün çığda hayatını kaybeden arkadaşları ile birlikte kayak yapmak için Trabzon'dan Gümüşhane'ye gittiklerini ifade ederek "Birlikte yukarıya çıkmıştık. Pistte kar yoktu. Yanımızda küçük bir çocuk vardı. Ona kayak yaptıracaktık. Burçak, yürüyüşe gideceğini söyledi.

Şu ana kadar hiç yürüyüşlere katılmamıştı. Neden gitmek istediğini sordum. Gitmemesi için ısrar ettim. Fakat gitti. Yarım saat geçmeden çığ altında kaldıkları haberini aldım" dedi.

Kar arabası ile 15 dakikada yukarıya çıktığını anlatan Gültekin, şöyle konuştu: "Sırt üstü kayarak yanlarına indim. Hasan Ali beyi sağ çıkarttık. Diğer arkadaşlar kar altındaydı. Daha sonra bir ayak gördüm. Erhan'ın ayağıydı. Onu çıkarttım. Kalp masajı yaptık ama kar altından çıkaramadık."

"Her Pazar birlikte oraya giderdik" diyen Sevgi Gültekin, Erhan'ın çok tecrübeli bir dağcı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Erhan, oraya girecek biri değildi. Rotaları orası değildi. Kadırga yoluydu. Patika bir yoldu. O yolda kar yoktu. Bunlar girilmemesi gereken bir yere girdiler. Oraya niye girdiler bunu da anlamış değilim. Hiçbir şekilde girilmemesi gereken bir yerdi."

Çığda hayatını kaybeden mimar ve AK Parti Trabzon Merkez İlçe Yürütme Kurulu üyesi Burçak Sevim'in arkadaşı olan Burçak Güngör de "O benim canımdı. Onların ikisi de benim canımdı, kanımdı, gittiler. Biz beraber gidecektik. Fakat beni beklemediler" diye ağladı.

Burçak Sevim'in diğer arkadaşı AK Parti Trabzon Merkez İlçe Yürütme Kurulu üyesi Tülin Kaya ise en son Cuma günü birlikte Başbakanı karşıladıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Çok üzgünüm. Burçak partimizin Dışilişkiler Başkanıydı. Kasım ayındaki kongrede birlikte siyasete girdik. Burçak çok çalışkandı. Verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirirdi. Çok yardımsever birisiydi. Dağcılığı sevdiğini biliyordum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler