"CHP, devlet kurmuş tek siyasi harekettir"

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin 9 Eylül 1923'te kurulduğunu ifade ederek, "CHP dünyada kurtuluş mücadelesi vermiş, devlet kurmuş tek siyasi hareketidir. Özünü Kuva-i Milliye'den alan CHP, 19 Mayıs 1919'da Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'd

"CHP, devlet kurmuş tek siyasi harekettir"


Karan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin 9 Eylül 1923'te kurulduğunu ifade ederek, "CHP dünyada kurtuluş mücadelesi vermiş, devlet kurmuş tek siyasi hareketidir. Özünü Kuva-i Milliye'den alan CHP, 19 Mayıs 1919'da Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'dan başlattığı kurtuluş mücadelesinin 9 Eylül 1923'de son düşmanın İzmir'de denize dökülmesiyle tamamlanmıştır. Her taraf işgal edilmiş kağıt üzerinde parçalanmış Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden kurulmuş cumhuriyetimizin, genç Türkiye'mizin yeni vizyonlara yeni bakış açılarına ihtiyacı vardır. CHP bu vizyonun adıdır, CHP ilerlemenin, çağdaş uygarlığın, bilimin, teknolojinin, hukuk devletinin adıdır" dedi.

Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin imparatorluktan kalmış borçları kuruşuna kadar ödediğini anlatan Karan, "Ülkemizi demir ağlarla örmüş, limanlar yapılmış, havaalanları açılmış, şeker fabrikaları, hastaneler, üniversiteler kurulmuş bunların hepsinin temelinde CHP vardır. En önemlisi kendi iktidarını terk etme adına çok partili sistemi hayata geçirmiş, sosyal demokrasiyi ülkemize getirmiştir" diye konuştu.

Karan, CHP'nin 90 yaşında bir çınar olduğunu söyleyerek, "Bizler bu çınarın bir dalı, filizleri, eşkinleriyiz. 'Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP'dir' diyen kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğu CHP'nin bireyleri olmaktan gurur duyuyoruz. Bizim için görev yeni başlıyor. Yurtta sulh, cihanda sulh ve Türkiye'yi onurlu, kimsenin maşası olmayan, kendi ayakları üzerinde duran bir Türkiye özlemiyle CHP'nin 90. yaşını kutluyor, tüm halkımıza sevgi ve saygılarımızı sunarız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler