Cesur yürek Metin Doğan Ordu'da!

Tank adam Metin Doğan Ordu'nun Ünye ilçesinde demokrasi nöbetine katıldı.

Cesur yürek Metin Doğan Ordu'da!

15 Temmuz hain darbe girişiminde tankın önüne yatarak sembol olan Metin Doğan, Ordu’nun Ünye ilçesinde demokrasi nöbetine katıldı. 
Hain darbe girişiminin olduğu akşam İstanbul Atatürk Havalimanı yolunda tankın önüne yatarak tüm Türkiye’nin gündemine oturan 40 yaşındaki Metin Doğan, Ünye Belediyesi’nin misafiri olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Ünyelilerle buluştu.

Metin Doğan burada yaptığı konuşmada Ünyelilere seslendi. Darbe girişimi gecesi olayı duyduğu ilk andan itibaren Atatürk Havalimanı’na gitmek için harekete geçtiğini anlatan Doğan, “Araçlar ilerlemiyordu, hayat durmuş gibiydi. Bir motosiklet sürücüne rica ettim beni havalimanına götürdü. Tankların ilerlediğini gördüğüm ilk anda kendimi hemen paletin önüne attım. Asker şaşırdı benim yattığımı görünce durmak zorunda kaldı” dedi.
Doğan, darbeci askerlerin kendisini tankın önünden çekilmezse vurmakla tehdit ettiğini, kendisinin de “Ben Türk askeriyim, siz kimsiniz” diyerek karşılık verdiğini söyledi. Metin Doğan’ın konuşması sık sık alkış ve tezahüratlarla kesildi.



Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Metin Doğan’a bu üstün cesareti için teşekkür etti. Başkan Çamyar, “Darbe gecesi Metin Doğan gibi binlerce kahramanımız sokaklardaydı, şehitler verdik. Bu vatan böyle kahraman millet olduğu sürece asla hainlere teslim edilmeyecektir” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Metin Doğan’a bir anı plaketi takdim etti.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler