Cemal Enginyurt Haber61'e konuştu! "Fındık fiyatı 55 TL'nin altında olmamalı"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındık fiyatının 55 TL’nin altında olamaması gerektiğini söyledi.

Haber61 Haber merkezimize açıklamalarda bulunan Enginyurt, artan fiyatlar sonrasında fındık üreticisinin bahçeye giremez hale geldiğini vurguladı.

Enginyurt, “Geçen sene fındık taban fiyatı 26,5 lira dediğinde iktidar, 3 dolar 10 cent ediyordu. Bugün gelinen noktada enflasyon da göz önüne alındığında, gübre fiyatlarındaki artışı da gördüğümüz, ilaç fiyatlarındaki artışı da yaşadığımız bu ortamda fındık taban fiyatı en az 3 dolar 50 cent olmalı. Yani 55 liranın altına düşmemeli. Fındık üreticisi hakikaten tarlaya, bahçeye giremez hale geldi. Gübrenin tonu 12 bin lira, ilaç bin lira, köye araç bin liradan aşağıya yakıtla gitmiyor. İktidara sesleniyoruz. 55 liranın altındaki her fiyat vatandaşı, çiftçiyi, fındık üreticisini perişan edecektir. Onun için açık ve net bir şekilde tekrar tekrar ifade ediyoruz ve diyoruz ki taban fiyat en az 55 lira olmalı.” dedi.

Haber61 - Haber Servisi -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset