Cemaat güneş duasına çıktı

Giresun'un Yağlıdere İlçesi'nde, vatandaşların fındıklarını kurutabilmesi için ''güneş duası'' edildi. Yağlıdere Müftüsü Yusuf Ulusoy, Cuma Namazı öncesi verdiği vaazın ardından, bölgede fındıkların toplanması ve kurutulmasında zorluklar yaşandığını belir

Cemaat güneş duasına çıktı
Giresun'un Yağlıdere İlçesi'nde, vatandaşların fındıklarını kurutabilmesi için ''güneş duası'' edildi.

Yağlıdere Müftüsü Yusuf Ulusoy, Cuma Namazı öncesi verdiği vaazın ardından, bölgede fındıkların toplanması ve kurutulmasında zorluklar yaşandığını belirterek, dua için ellerini kaldırdı.

Ulusoy, ''Allah'ım Yağlıderemizi, Giresunumuzu, ülkemizi her türlü afetlerden, felaketlerden koru. Bölgemize güneş, yağmura ihtiyaç duyan bölgelere de yağmur ver, nimetini üzerimizden eksik etme'' diye dua etti.

Ulusoy'un duası, merkezi sistem olduğu için, ilçeye bağlı 36 camiden de duyuldu.
Müftü Ulusoy, yaptığı açıklamada, ilçenin en önemli geçim kaynağı olan fındığı toplama ve kurutmada yağmur nedeniyle zorluk çekildiğini belirterek, ''Bölgemizde vatandaşlarımızın fındıklarını toplayıp kurutabilmesi için güneşe ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de dua ederek güneş istedik'' dedi.

İlçeye bağlı Merkez Mahallesi'nde yaşayan Ayşe Bulut, yaklaşık 10 gündür ilçede aralıklarla yağmur yağdığını belirterek, ''Fındığım harmanda kaldı, kurumayı bekliyor. Güneşle birlikte fındığımızı kurutmak istiyoruz.

10 gündür çok mağdur durumdayız'' dedi.
Halit Özdemir de topladıkları fındıkları harmana serdiklerini ifade ederek, ürünü sağlıklı olarak kurutabilmeleri için güneşli günler beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler