ÇAYKUR'dan Rize Ticaret Odasına ziyaret

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu'nu makamında ziyaret etti.Sütlüoğlu, Karamehmetoğlu'nu makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Sütlüoğlu buradaki konuşmada, çayın kalitesini

ÇAYKUR'dan Rize Ticaret Odasına ziyaret

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Sütlüoğlu, Karamehmetoğlu'nu makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Sütlüoğlu buradaki konuşmada, çayın kalitesinin artırılması için çay bahçelerinin yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Ticaret ve sanayi odalarının çok önemli görevler yürüttüğünü de Sütlüoğlu, "Bizde DTSO ile her zaman yakın işbirliği içinde olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Sonuçta hepimiz Rize'mize ve ülkemize hizmet ediyoruz. Kendileriyle karşılıklı fikir alış verişinde bulunacağız. Rize'mizi ve bölgemizi ilgilendiren konularda görüşeceğiz. Bizim açımızdan bu görüşmeler ve toplantılar çok önem arz etmektedir" dedi.

Sütlüoğlu, Japonya, Çin ve Rusya'da incelemelerde bulunduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Bizim için çok verimli bir gezi oldu. ÇAYKUR tarihinde bu kadar faydalı bir çalışma yapılmamıştı. Japonya'da 4 bin dolara satılan çaylar gördük. Ancak bu çayların üretildiği bahçelerde özel çalışmalar yapılıyor. Çay bahçesindeki nem ve sıcaklığı ayarlamak için çay bahçelerine özel pervaneler yapılmış. Çay üreticileri tarladan çıkmıyor. Çayın kalitesi için özel bir gayret ve emek sarf ediyorlar"

Karamehmetoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "ÇAYKUR'un ilimiz, bölgemiz adına yaptığı çalışmaları yakından takıp ediyoruz. Çay sektörümüze çok önemli ivme kazandıracak olan alt yapı çalışmalarını başlattılar. Ürün çeşidi konusundaki çalışmalarının tamamlanmasıyla çayımızın gerçek değerine kavuşacağına inanıyoruz." dedi.

ÇAYKUR'un çay üreticisinin yaşam ve geçim sigortası olduğunu ifade eden Karametoğlu, "Bugüne kadar ÇAYKUR'la ilişkilerimiz son derece üst seviyede devam etti. Bundan sonrada devam edecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel