Çaykur'da çay alımları sürüyor

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ikinci sürgün yaş çay alımında bugün itibariyle 85 bin ton çay aldıklarını söyledi. Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, birinci sürgün döneminde 231 bin 329 ton yaş çay aldıklarını  an

Çaykur'da çay alımları sürüyor
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ikinci sürgün yaş çay alımında bugün itibariyle 85 bin ton çay aldıklarını söyledi.
 
Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, birinci sürgün döneminde 231 bin 329 ton yaş çay aldıklarını  anımsatarak, "İkinci sürgünde Haziran'da 29 bin 747 ton alım yaptık. Bu ay ise şimdiye kadar 55 bin ton çay alımı gerçekleştirdik. Yani bugün itibariyle yaklaşık 85 bin ton çay aldık. Alımlarımız devam ediyor'' dedi.
 
Günlük yaklaşık 7 bin ton yaş çay işlediklerini ifade eden Sütlüoğlu, "Fabrikalarımızın eksik çalıştığı söyleniyor. Eksik çalışıyor iddiaları, zaman zaman yalan mekanizması içinde devam ediyor. Öyle bir şey yok, fabrikalarımız tüm kapasitelerini kullanarak çalışıyor'' diye konuştu.
 
Sütlüoğlu, randevulu sistemin başarılı şekilde uygulandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
''Üreticilerimiz, bu sistemle çayını izdiham yaşamadan rahat şekilde bize satabiliyor. Bizim alım çalışmalarımız da rahat şekilde yürüyor. Randevulu sistemin kaldırıldığı yönünde bazı basın yayın organlarında haberler çıktı. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Sadece sürgün yeni başladığı zaman, çay azken randevulu sistemi uygulamaya sokmuyoruz. Günlük kapasitemiz 7 bin tona ulaşıncaya kadar vatandaşlarımızdan serbest kontrollü alım yapıyoruz. Kapasitemize ulaştığımız zaman randevulu sistemi devreye sokuyoruz. Sürgünün bitimine yakın çay aldığımız zaman ise randevulu sistemi gevşetiyoruz."
 
Randevulu sistem uygulanmasının devam ettiğini ve değişiklik olmadığını anlatan Sütlüoğlu, "Bundan sonra bu tarz uygulamalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca kurumumuzun, 'çaydan bira' yaptığı yönünde haberleri de görür olduk. Bu yalan haberlerin hangi biriyle uğraşacağımızı şaşırdık. Başarımıza gölge düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Üreticilerimizden bu tip haberlere karşı sağduyulu olmalarını istiyoruz. ÇAYKUR, alanında her geçen gün büyüyor" dedi.
 
-"Hedefimiz tüm halkımıza soğuk çayımızı içirmek"
 
Sütlüoğlu, "didi" adını verdikleri soğuk çay ile çok güzel bir başarı yakaladıklarına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Türkiye'de şimdiye kadar her 7 kişiden birine "didi" içirdik. Bu çok büyük bir başarıdır. Talepleri karşılayamıyoruz. Hatta bazı illerdeki marketlerde 'didi tükenmiştir' yazılarının asıldığı haberlerini duyuyoruz. Bergomat, limon ve şeftali aromalı olarak ürettiğimiz soğuk çayımızda hedefimiz kuru çayda olduğu gibi Türkiye'de lider olmaktır. Bir başka hedefimiz tüm halkımıza soğuk çayımızı içirmek. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye soğuk çay ihraç etmeye de başladık. Ramazan ayında tüketicilerimiz sağlık açısından son derece zararlı olan asitli içeceklerden uzak durarak, sağlık dostu olan soğuk çayımızı içsin. Soğuk çayımız 'didi'yi ilerleyen günlerde aile boyu olarak üretip, halkımıza sunacağız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler