Camiden önce minareyi diktiler

Çamaş'ta mühendisin isteği üzerine camiden önce yapıldığı belirten minareyi görüp namaz kılmak için gelenler, camiyi göremeyince şaşkınlıklarını gizlemiyor. Ezanın okunmaya başlandığı camisiz minareyi gören vatandaşlar, "Bu cami Karadeniz usulü olmuş" der

Camiden önce minareyi diktiler
Çamaş'ta mühendisin isteği üzerine camiden önce yapıldığı belirten minareyi görüp namaz kılmak için gelenler, camiyi göremeyince şaşkınlıklarını gizlemiyor.

Ezanın okunmaya başlandığı camisiz minareyi gören vatandaşlar, "Bu cami Karadeniz usulü olmuş" derken, Çamaş Müftüsü Muhsin Özdemir, yeni yapılan caminin yerinde bulunan caminin 3 yıl önce yıkıldığını belirtti. Özdemir, "Vatandaşlarımızın desteği ve dernekteki arkadaşlarımızın gayretleriyle yeni bir cami yapma kararı aldık.

Cami inşaatımızın ne zaman biteceğini bugünden kestiremiyoruz. 7-8 yıllık bir süre içerisinde camimizin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Çünkü 550 metrekarelik bir alana bu cami yapılıyor. Bu kadar geç olmasının nedeni tamamen vatandaş imkanlarıyla yapılması.

Belediye Başkanımız Mahmut Ayparçası bize gerekli desteği veriyor" dedi.
Müftü Özdemir, cami inşaatının bitmeden minaresinin bitmesi konusunda ise, "Minareyi hayırsever bir vatandaş yaptırdı. Cami inşaatının yapımını üstlenen mühendis bize, 'minareyi yapmazsak sorunlar' olur dedi. Merkezi cihaz sistemlerimizin de camiye konulması gerekiyordu. O yüzden ilk önce minare yapıldı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel