Büyükşehire 16 bin imza geldi

Daha önce başlattıkları 'Trabzon Büyükşehir İmza Kampanyası'nın sonuçlarını, düzenledikleri basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.

Büyükşehire 16 bin imza geldi

Daha önce başlattıkları 'Trabzon Büyükşehir İmza Kampanyası'nın sonuçlarını, düzenledikleri basın toplantısında kamuoyu ile paylaşan Trabzon Genç Müzisyenler Derneği, topladıkları bu imzaları Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na teslim ettiler.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde dün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Trabzon Genç Müzisyenler Derneği Başkanı Ceyhun Alemdağ, başlattıkları imza kampanyası dâhilinde sadece Trabzon merkezinde 25 saatte 11 bin 200 imza topladıklarını belirtti.

Alemdağ "Bu imzalardan 15-20 civarı 'Büyükşehir Olmasın' diyen arkadaşlarımıza ait ve internet Facebook gruplarda Trabzon'un Büyükşehir statüsüne geçmesini isteyen 5 bin üzeri grup üyesi, dolayısıyla 16 bin üzeri aynı düşünceyi savunan insana ulaştık bu kampanyada" diye konuştu.
Genç Müzisyenler Derneği Basın Sözcüsü İlker Yavuz da kısa bir değerlendirmede bulundu.

Yavuz,"Derneğimizin duruşu her zaman müzik, siyaseti başarı, yolu ise her zaman muasır medeniyet yoludur" dedi. Dernek olarak bu imza kampanyasını düzenlemelerinin amacını toplumun isteğini ön plana çıkarmak olarak açıklayan Yavuz, "Büyükşehir diye hakkımız olan bir statü üzerinde imza toplayıp, toplumun isteklerini öne çıkarıyoruz" dedi.

Kendilerini hayalcilikle suçlayanlara Trabzon'un tarihiyle cevap veren ve gelecekte olabilecek gelişmelerle ilgili bazı detayları aktaran Yavuz, Trabzon'un tarihi, stratejik konumu, modernleşme alanındaki gayreti ve bir dünya takımı olan Trabzonspor'uyla büyükşehir olmayı hak ettiğini söyledi.

İMZALAR CANALİOĞLU'NA SUNULDU
Daha sonra topladıkları imzaların bulunduğu dosya ile birlikte Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu ziyaret eden Trabzon GMD ve Trabzon Taraftarlar Birliği Başkan ve üyeleri, amaçlarının Trabzon'un Büyükşehir olma mücadelesine katkı sağlamak olduğunu belirttiler.
Ziyaretten ve yapılan çalışmadan dolayı mutluluğunu dile getiren Başkan Canalioğlu ise, bu tür çalışmaların kendilerini de bu doğrultudaki çalışmalarında teşvik ettiğini söyledi.

Trabzon'un Büyükşehir olması halinde alacağı katkı payının daha da çok olacağını kaydeden Canalioğlu, bunun da kentin daha hızlı gelişmesi anlamına geleceğini ifade etti.

Toplanan imzaların bu anlamda çok önemli bir yer işgal ettiğini belirten Başkan Canalioğlu, bu imzaları başta Başbakan olmak üzere, ilgili Bakan ve milletvekillerine ulaştıracağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler