Bugün Trabzon'un Fethinin 552. yılı

Trabzon’un 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 552. yıldönümü törenle kutlandı.Fatih Parkı'nda Fatih Sultan Mehmet büstüne çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara, daha sonra Atapark’taki surların önünde devam edildi.Törene Tra

Bugün Trabzon'un Fethinin 552. yılı

Trabzon’un 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 552. yıldönümü törenle kutlandı.

Fatih Parkı'nda Fatih Sultan Mehmet büstüne çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara, daha sonra Atapark’taki surların önünde devam edildi.

Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı konuşmada fethin önemine değinerek, "Trabzon'u fetheden Fatih Sultan Mehmet, 'Trabzon'u fethetmeden İstanbul'un fethi tamamlanmamış olur.' diyerek bize tarihi bir mesaj vermiştir. Bu mesajda insan sevgisini ve uygarlığımızı dünyaya tanıtma vardır. Bu topraklarda cihan padişahları yetişmiştir. Özellikle genç kuşaklarımızı tarih bilinciyle yetiştirmek zorundayız. Trabzon’u fethederek bize miras bırakan Fatih Sultan Mehmet’in geniş ufuklu devlet adamlığını, asil duruşunu, devlete ve millete hizmet için yola çıkanların iyi anlaması gerekiyor. Trabzon’un fethinin 552. yılını kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Gümrükçüoğlu’nun ardından Garnizon Komutanlığı adına Yüzbaşı Ali Çetin de günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Törende ilk, orta ve liseler arasında düzenlenen 'Trabzon ve Fetih' konulu yarışmalarda ve 'Fetih Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödülleri, Vali Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu ve Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu tarafından verildi. Tören, folklor gösterileri ve Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı'nın verdiği konserin ardından sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel