Bu mahalle kayıyor !

Giresun’ un Çıtlakkale Mahallesi’ndeki bina ve arazilerde son bir ay içerisinde meydana gelen çatlak ve toprak kaymaları mahalle halkını tedirgin ediyor.Mahalle halkı heyelan tehlikesine İl Özel İdare Gençlik Merkezi inşaatının neden olduğunu ileri sürerk

Bu mahalle kayıyor !

Giresun’ un Çıtlakkale Mahallesi’ndeki bina ve arazilerde son bir ay içerisinde meydana gelen çatlak ve toprak kaymaları mahalle halkını tedirgin ediyor.

Mahalle halkı heyelan tehlikesine İl Özel İdare Gençlik Merkezi inşaatının neden olduğunu ileri sürerken, Vali Hasan Karahan ise konuyla ilgili inceleme başlatılacağını söyledi.

Giresun’un Çıtlakkale Mahallesi’nde yapımı süren Gençlik Merkezi inşaatının başlamasının ardından çevredeki arazi ve binalarda çatlaklar meydana gelince vatandaşlarda korku ve panik başladı. Mahalle sakinleri evlerinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle endişe duyduklarını belirterek heyelan tehlikesinin Gençlik Merkezi inşaatıyla birlikte başladığını ileri sürdü. Kendi evlerinde rahat oturamaz ve uyuyamaz hale geldiklerini belirten mahalle sakinleri “Son iki haftadır evlerimizde kayma ve çatlaklar artmaya başladı. Her sabah kalktığımızda evimizin birkaç santim kaydığını görüyoruz. Evlerimizin duvarlarındaki aralıkların iyice açıldığı görülüyor. Santim santim ölüme gidiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Heyelan tehdidi altındaki mahalle ile ilgili bilgi veren Vali Hasan Karahan ise can güvenliği açısından tehlike bulunmadığını ileri sürerek mahalledeki çatlakların "Gençlik Merkezi inşaatından mı ?" kaynaklandığı yönünde araştırma başlatılacağını söyledi. Vali Karahan “İlk etepta toprakta bir hareket olduğu tespit edildi. Sebep olarakta oradaki bir inşaatın neden olduğunu düşünüyoruz. Fakat teknik olarak bu konuda arkadaşlarımız çalışıyor. Ancak bizim acil olarak üzerinde durduğumuz can güvenliği.

Riskli binaların tespitini görevlilerimiz yaptı. Şuanda can güvenliği açısından riskli binamız yok. Ama takip etmekteyiz. Riskli binalar tespit edildiğinde tahliyesi için harekete geçeceğiz. Bunun dışında olayın boyutunu detaylı incelemek için jeoteknik rapor hazırlanması gerekir ve bu doğrultuda firma arayışımız var. Hazırlanacak raporla birlikte projesi hazırlanıp uygulamaya geçilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel