Bu fotoğrafa dikkatli bakın!

Bilinçsiz avlanma kedileri de aç bıraktı, arkadaşımız Varol Uzlu, öyle bir fotoğraf yakaladı ki, bilinçsiz avlanmanın zararlarını gözler önüne serdi. İşte o fotoğraf: KTÜ Rize Su Ürünleri fakültesi dekanı Prof. İbrahim Okumuş, bilinçsiz avlanma konusunda

Bu fotoğrafa dikkatli bakın!

Bilinçsiz avlanma kedileri de aç bıraktı, arkadaşımız Varol Uzlu, öyle bir fotoğraf yakaladı ki, bilinçsiz avlanmanın zararlarını gözler önüne serdi.

İşte o fotoğraf:




KTÜ Rize Su Ürünleri fakültesi dekanı Prof. İbrahim Okumuş, bilinçsiz avlanma konusunda şunları söylemişti:
“Gelecek yıllar düşünülmeden avlanıyoruz. Bu yıl yapılan bilinçsiz avlanma, gelecek yıllarda mutlaka sorun olarak karşımıza çıkacaktır. Bu bilinçsiz avlanma önümüzdeki beş yıl içinde balık neslini yok olma tehlikesine maruz bırakacaktır'' dedi. Bu yıl balık avının belirli bir yerden sonra durdurulması halinde balıkların yumurta bırakabileceklerini ve böylece gelecek yıllarda da aynı bollukta ürün elde edilecektir. Ancak biz balığı sonuna kadar avladık. Teşkilatlanma, federasyon olmadığı için bu sorun sürekli yaşanıyor. Böyle bir durumda birinin bu işe 'dur' demesi gerekiyor. Böyle bir tehlike durumunda gerekirse dışarıdan balık ithal ederek avı durdurmalıyız'' diye konuştu.

Evet 5 yıl sonra bu fotoğraf ile karşılaşırsanız hiç şaşırmayın.

Fotoğraf: Varol UZLU

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel