Bu Belediye Başkanı bakın ne yaptı ?

TUNCELİ’nin Ovacık İlçesi’nde Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, Hazine’ye ait yaklaşık 650 dönümlük araziye nohut, kuru fasulye ve patates ekti. Maçoğlu, elde dilecek ürünlerin bir bölümünü yoksullara ücretsiz dağıtacaklarını,

Bu Belediye Başkanı bakın ne yaptı ?

TUNCELİ’nin Ovacık İlçesi’nde Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, Hazine’ye ait yaklaşık 650 dönümlük araziye nohut, kuru fasulye ve patates ekti. Maçoğlu, elde dilecek ürünlerin bir bölümünü yoksullara ücretsiz dağıtacaklarını, bir kısmını da satarak üniversite öğrencilerine burs olarak vereceklerini söyledi.

Devrimci bir ruha sahip olmayanların böyle bir projeyi gerçekleştirmesinin çok zor olduğunu belirten Başkan Maçoğlu, şöyle dedi:

"Seçimlerden önce belediyeyi halk ile birlikte yöneteceğimizi vaat etmiştik. Tarım devrimini gerçekleştirmek ve halk iktidarı için bu çalışmayı yaptık. Bu yıl bir ilki başlattık ve şu an ekime başladığımız 200 dönümlük alana nohut, 250 dönümlük alana kuru fasulye ve 200 dönümlük alana da patates ekimi yapacağız

 Patatesi köylüler ile birlikte ekeceğiz. Patates tohumunu biz temin edeceğiz, mazot ücretini de biz köylüye ödeyeceğiz. Ekimini yapacağız, üretimini köylü yapacak ve biz sadece tohum alacağız. Geri kalanını köylüye dağıtacağız ve köylü vatandaşlarımız kazanacak."

Siyasi ve ideolijik olarak, halk ve yoksulun yanında yeralmayı hedeflediklerini belirten Maçoğlu, "Bizim coğrafyada iş alanı yok, istihdam çok kısıtlı. İnsanlar hergün yoksullaşıyor, bizim politikamız ve amacımız yoksula yardımcı olmak. Burada iş bulmak neredeyse imkansız. İnsanlar işsiz, güçsüz zaten, 5-6 ay hep kış koşullarını yaşıyoruz. Öyle ki belli dönemler, insanlarımızın evine hiç para bile girmiyor. diye konuştu.

Başkan Maçoğlu, elde edilecek ürünün bir kısmını da satarak üniversite öğrencilerine burs olarak vereceklerini belirterek, "Biz bu yıl yapacağımız ekim sonunda elde edeceğimiz ürünlerden, öncelikle önümüzdeki yıl daha fazla alana ekim yapabilmek için tohum elde etmek. Tohumdan arta kalan ürünlerimizi de, öncelikle ücretsiz olarak yoksul ve köylü vatandaşa vermek. Yine satışını yapacağımız fasulye, nohut ve patatesten elde edeceğimiz gelirden de üniversitede okuyan öğrencilere burs vermeyi planlıyoruz.

Tarım devrimini Ovacık’ta başlatacağız. Önümüze birçok engel çıkacaktır. Bunun da bilincindeyiz ve amacımız bütün engelleri aşarak üretim yapmak yoksula yardımcı olmak" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel