"Bizede yer açar mısınız ?"

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde 11 ay boyunca sürdürülen 'Bize de yer açar mısınız' projesinin kapanış toplantısı bugün yapıldı.  Toplantıy

"Bizede yer açar mısınız ?"

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde 11 ay boyunca sürdürülen 'Bize de yer açar mısınız' projesinin kapanış toplantısı bugün yapıldı. 
 
Toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Kırbaç, veliler ve öğrenciler katıldı.
 
Ahşap boyamadan, markette alışverişe kadar hayatın pek çok alanında özürlü çocuklara sosyal aktiviteleri kazandırmak amacıyla sürdürülen projenin kapanış törenine katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Toplumda asıl özürlüler engelliler, engelleri aşamayanlardır. Bin 300'e yakın ailemiz bu proje ile bilgilendirilmiş 75 yavrumuz sosyalleşebilmek, hayatta topluma daha iyi entegre olabilmek için boyamadan, el işlerinden, toplumun içersine girip sportif ve sosyal aktivitelere kadar bir dizi aktiviteye katılıp kendilerini geliştirebiliyorlar. Böylece toplumda görünüp hak ettikleri yeri alabilmektedirler. 
 
Yavrularımızın engelleri teker teker aşmalarında fedakarlık gösteren başta anne ve babalarına, onların eğitimlerinde büyük sabır ve emek gösteren çok değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onlar büyük alkış hak ediyor. Benzer projelerle yavrularımız hayata, engelsiz olan yavrularımız kadar kendilerini hazır hissetmeleri için devlet olarak her türlü desteği verdiğimizi ve bundan sonra da vermeye hazır olduğumuz ifade etmek istiyorum" dedi.
 
Vali Kızılcık konuşmasının son bölümünde ÖDES projesi ile Trabzon'un Türkiye'de en iyi iller arasında yer aldığına da vurgu yaparak bunda emeği olanlara teşekkür etti.
Trabzon Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan ise belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak “Belediye olarak engelli kardeşlerimize yönelik 'Asıl engelliler engelleri aşamayanlardır' slogandan hareketle elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. 
 
Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarda yalnız başına yürümeleri için çalışmalar yapıyoruz. Belediye olarak yine çeşitli kurslar açıyoruz. Konuşma dili, KPSS hazırlık kursları gibi kurslar düzenliyoruz. Valiliğimizle birlikte engelli ve yaşlılarımıza yönelik bakım hizmetleri veriyoruz. Hayırsever işadamlarımızla engellilerimize sandalye, akülü araba ve yürüteç dağıtıyoruz" diye konuştu.
 
Programın ardından Vali Kızılcık, ÖDES projesine katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel