Besle kargayı çırağın olsun !

Rize’de bulunan Mehmet Varlı (43) isimli lastik tamircisi 1,5 yıl önce yavru olarak bulduğu kargayı dükkanında besliyor. Varlı’ya alışan karga Varlı’nın biran olsun yanından ayrılmıyor. Dükkanda küçük işlerde Varlı’ya yardımcı olan karga kimi zaman küçük

Besle kargayı çırağın olsun !

Rize’de bulunan Mehmet Varlı (43) isimli lastik tamircisi 1,5 yıl önce yavru olarak bulduğu kargayı dükkanında besliyor. Varlı’ya alışan karga Varlı’nın biran olsun yanından ayrılmıyor. 

Dükkanda küçük işlerde Varlı’ya yardımcı olan karga kimi zaman küçük vidaların taşınmasında yardım ederken kimi zamanda inadı tutunca küçük parçaları bir yerlere saklayıp ustasını kızdırıyor. Evcilleştirilmiş karga geceleri de dükkanda kalarak dükkanı hırsızlara karşı koruyor. Karga çırağın birde adı var. Ustası çırağına ‘Duman’ ismi ile hitap ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Varlı, “Bu kargayı 1,5 yıl önce yavru olarak buldum ve beslemeye başladım. 1.5 yıldır birlikte yaşıyoruz. Birbirimize çok alıştık. Kargalar vahşi olur derler ama bu evcilleşti.

Bana çok alıştı. Dükkanda küçük işlerimde bana yardımcı oluyor. Bazı küçük parçaları istediğimde yanıma getiriyor. Ancak bazen küçük parçaları gizlediği de oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel