Beşiktaş’ta ‘Trabzon horonu’

İstanbul Beşiktaş'ta faaliyetlerini sürdüren Trabzon Eğitim Kültür Sanat Derneği, horon ve kemençe kurslarıyla Trabzonlu olan olmayan herkese doğru horon öğretiyor. Trabzon Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Seyfi Erbaş, dört yıl önce eğitim hedefler

Beşiktaş’ta ‘Trabzon horonu’

İstanbul Beşiktaş'ta faaliyetlerini sürdüren Trabzon Eğitim Kültür Sanat Derneği, horon ve kemençe kurslarıyla Trabzonlu olan olmayan herkese doğru horon öğretiyor. Trabzon Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Seyfi Erbaş, dört yıl önce eğitim hedefleriyle yola çıktıklarını ifade ederek, “Eğitimin yanında folklor hem önemli hem de kalıcı bir değerimiz. İstanbul'un hemen yer yerinde Karadeniz halk oyunları kursu veriliyor. Biz de Beşiktaş'ta çoğunluğu öğrenci, Karadenizli olan olmayan herkese horon eğitimi veriyoruz. Konservatuar eğitimi alan öğrenci kardeşlerimiz işin yükünü çekiyor. Beşiktaş ve civarında horon öğrenmek isteyenleri derneğimize davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.




Kemençe kursu da var

Beşiktaş'taki Trabzon Eğitim, Kültür, Sanat Derneği, sadece horon kursu vermiyor. Horon kursu yanında İstanbul'da kemençe kursu verilen tek dernek olma özelliği de gösteriyor. İTÜ Konservatuar mezunları ya da öğrencileri tarafından verilen kurslara ilgi oldukça fazla. Horon ve kemençe kursları bahara ayına kadar devam edecek. Horon ve kemençe kursları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, derneğin 0212 236 62 61 nolu telefonundan bilgi alabilir.

Aytekin AKAY / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel