Bayramda nöbetçi veteriner hekim

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde nöbetçi veteriner hekim görevlendirdiklerini söyledi.Kadir Güven yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı nedeni ile dini vecibelerini

Bayramda nöbetçi veteriner hekim

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde nöbetçi veteriner hekim görevlendirdiklerini söyledi.
Kadir Güven yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı nedeni ile dini vecibelerini yerine getirirken sağlıklı ve temiz bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için gerek kurban satış yerlerinde gerekse kurban kesim yerlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için nöbetçi veteriner hekimlerimiz Kurban Bayramı süresince görevlendirilmiştir” dedi.

123 İŞ YERİ DENETLENDİ
Kurban Bayramı öncesi yaptıkları denetimler hakkında da bilgi veren Kadir Güven, “Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle pastane, unlu mamuller ve tatlı yerleri, fırın, ekmek ve pide üretim yerleri, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerleri ile toplu tüketim ve satış yerlerinin denetlenmesi Bakanlığımızın 04 Ekim 2013 tarihli ve 37374 sayılı yazılarıyla istenmiştir. Samsun’da gıda deposu ve satışının gerçekleştiği noktalarda 123 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Bu denetimlerden biri hariç diğer denetimler olumlu bulunmuştur. Vatandaşlarımızın arzulanan güvenli gıdaya ulaşması sağlandığı yönünde denetimlerimiz devam etmektedir. Tüketicilerin gıda ile ilgili şüphe duyulan konularda Alo 174'ü aramaları denetimlerin etkinliğini artıracaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel