Bayan Öğretmenler "neden olmasın" dedi ve..

Samsun'da virane halindeki ilkokulda görevli 2 bayan öğretmen, bir reklam filmindeki 'Neden olmasın' melodisinden esinlenerek kolları sıvayıp 3 aylık yaz tatili boyunca kendileri de çalışarak oklularını modern hale getirdi.Samsun'un Çarşamba ilçesinin Çın

Bayan Öğretmenler "neden olmasın" dedi ve..

Samsun'da virane halindeki ilkokulda görevli 2 bayan öğretmen, bir reklam filmindeki 'Neden olmasın' melodisinden esinlenerek kolları sıvayıp 3 aylık yaz tatili boyunca kendileri de çalışarak oklularını modern hale getirdi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinin Çınarlık Beldesi Yalı Mahallesi'nde bulunan, 70 öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğü, 5 kadrolu öğretmenin görev aldığı 27 yıllık Çınarlık Yalı İlkokulu’nun çatısı damlıyor, duvarları dökülüyor, pencereleri ve kapıları tutanın elinde kalıyordu. Samsun'a 25 kilometre, Çarşamba ilçesine ise 20 kilometre mesafedeki okulda görevli bayan öğretmenler Gülay Zengin ve Hande Gümüş, virane haldeki okulu onarmak için kolları sıvadı.

Bir reklam filminin 'Neden olmasın' melodisinden esinlenen bayan öğretmenler, başka okullardaki meslektaşları 3 aylık yaz tatili yaparken, onlar kolları sıvayıp okulun tadilatında kendileri de ellerine mala, kürek, fırça alıp gece ve gündüz demeden çalışarak yeni eğitim ve öğrenim yılında modern hale gelmesini sağladı. Okula başlayan öğrenciler ise gözlerine inanamayarak, gayretli ve örnek çalışmalarından dolayı öğretmenlerine ve okullarına destek verenlere teşekkür ettiler.

Öğretmen arkadaşı Hande Gümüş ile birlikte çok mücadele ettiklerini belirten Gülay Zengin, "Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında bu okulda çok büyük zorluklar yaşadık. Okulumuz 3 derslikten oluşuyor. Kış boyu özellikle çatıdan akan suları boşaltmak için uğraştık. Sobalarımız yanmıyordu, çocuklar sürekli montları ile otururlardı. Pencereler ahşaptı, sürekli elimizde kalıyordu. Ülkemizde pek çok okul bu durumda. İki bayan arkadaş bu gidişe ‘dur’ demek istedik. Aslında bir reklam şarkısı ile çıktık bu yola. Reklam şarkısının melodisi ile başladık. Önce Tekirdağ'dan bir firmadan boya isteyerek çalışmalarımıza başladık. Boya yapmışken devamı da gelsin istedik. Yer döşemesi, kapı, çatı, bina mantolaması, alçısıydı ve boyasıydı.. Bizim için en önemlisi kalorifer tesisatıydı. Sil baştan hepsini yeniledik. Bize destek olan pek çok yerel firmalar oldu. Samsun dışından da bize destek olan firmalar var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür edeceğiz. İleride çok büyük bir açılış yapmayı düşünüyoruz. Şu anda çok mutluyuz ve çok heyecanlıyız. Geleceğe daha umutla bakıyoruz. Köyümüzde bize yardımcı olanlar da oldu. Sağ olsunlar, bizlere sahip çıktılar. Zorlu bir süreç yaşadık. Hem zordu, hem de eğlenceliydi. Yeri geldi ağladık oturduk, yeri geldi sevinçten zıplayıp sarıldık birbirimize. Bugünlere geldik çok şükür. Eksikliklerimiz hala var. Bundan sonra çalışmalarımız devam edecek. İhtiyaçlarımız ve ödemelerimiz var. Büyük çoğunluğu bağış yoluyla oldu. Ancak ufak tefek eksikliklerimiz kaldı. Bunun için sponsor aramaya devam edeceğiz. Allah'ın izniyle esiklikleri tamamlamayı düşünüyoruz. Öğrencilerimize iyi bir imkan sağladığımız için çok mutluyuz" dedi.

Öğretmen Hande Gümüş ise, "Hiç tanımadığımız firma sahipleriyle telefon, mail yoluyla ya da yüz yüze görüşüp sıkıntılarımızı anlattık ve malzeme talebinde bulunduk. Sağ olsunlar anlayışla karşılayıp samimiyetimize inandılar ve desteklerini esirgemediler. Mevcut her ihtiyaç sanki yenilerini doğuruyordu. Derken kapılarımızı, yer döşemelerimizi, tahta tavanlarımızı, mobilyalarımızı, sıralarımızı, elektrik tesisatımızı yenilemeye ve hatta kalorifer tesisatı döşeyip dış cepheye mantolama yapmaya karar verdik. Yılmadan yolumuza devam etmekte kararlıydık. Hayallerimizi gerçekleştirebilmek için sponsor bulmamız gerekiyordu. Köyümüzde, ellerinden geldiğince maddi-manevi destek olmaya çalışan ailelerimiz de oldu. Evlatları, kız kardeşleri gibi görüp en zor zamanlarımızda yanımızda oldular. Haziran ayından itibaren üç ay boyunca sabah okula gelip gerektiğinde gece yarısına kadar çalıştık. Sanayilerde firma firma dolaşıp malzeme temin edip sevkiyatlarını gerçekleştirdik. Evimizi, ailemizi, işlerimizi bir kenara koyup eldivenleri elimize geçirip canla başla çalıştık. Yeri geldi iki arkadaş oturup ağladık, yeri geldi sevinçten kucaklaştık. Ve nihayet eksiklerimiz olsa da yeni eğitim-öğretim yılını heyecanlı ve dinamik bir şekilde karşıladık. Bize destek olanlara teşekkürler" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel