"Başkana silahını sattırmam"

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Trabzon'un Tonya ilçesi belediye başkanı Ahmet Kurt'un, yapılacak yüksekokul yararına ruhsatlı silahını gazete ilanıyla satışa çıkarmasına karşı olduğunu belirterek, silahın satılacağı fiyatın iki ka

"Başkana silahını sattırmam"

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Trabzon'un Tonya ilçesi belediye başkanı Ahmet Kurt'un, yapılacak yüksekokul yararına ruhsatlı silahını gazete ilanıyla satışa çıkarmasına karşı olduğunu belirterek, silahın satılacağı fiyatın iki katı yardımda bulunacağını söyledi.

Akgün, yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Kurt'un, Tonya'da yapılacak yüksekokul yararına kullanılmak üzere ruhsatlı silahını satışa çıkardığını gazetelerden okuduğunu belirterek, ''Bir belediye başkanı her zaman çeşitli tehlikelerle karşı karşıya olduğu için silahını satması doğru değildir'' dedi.
Silahın teşhir edilmesine ve silahla ateş etmeye karşı olduğunu, ancak emniyet bakımından belediye başkanının silahının her zaman yanında bulunması gerektiğini ifade eden Akgün, şunları söyledi:
''Onun için Tonya Belediye Başkanı silahını satmasın. Silahın satılacağı fiyatın iki katı kadar, yüksekokul için yardımda bulunacağım. Verilen fiyat 10 bin YTL galiba. Ben silaha verilen 10 bin YTL'nin iki katı kadar yüksek okul için yardımda bulunacağım. Beni okulcu Hasan olarak bilirler. Bu ismi bana eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel takmıştır. Büyükçekmece'de 18 tane okul yaptırdım. Şu anda kız meslek lisesi yaptırıyorum. Arkasından 3-4 tane daha okul yaptıracağım. Okul için kapı kapı dolaşıp, hayırseverlerin desteğini alıyorum.''

Hasan Akgün, kendisinin de Trabzonlu olduğunu, Trabzonlu ve Tonyalı iş adamlarına yüksekokul için destek vermeleri çağrısında bulunduğunu ifade ederek, ''Tonya mağdur bir ilçemiz. Yapılacak yüksek okulda Tonyalı, Trabzonlu gençler eğitim görecek. Oradaki gençlerin ufku açılacak. Yüksek okulun, ilçedeki sosyal ve kültürel seviyenin yükselmesine önemli katkısı olacak. Ekonomik katkı sağlayacak. Kültürel etkinlikler her geçen gün artacak. Yüksek okulun önemi kavranmalı ve belediye başkanına destek verilmeli'' diye konuştu.

Trabzon'un Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, ilçede yapımına başlanan ve yüzde 20'si tamamlanan yüksek okul inşaatında kullanılmak üzere ruhsatlı parabellum tabancasını, gazete ilanıyla satışa çıkarmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel