Başkan ''Bunlar iftira'' dedi

Hakkında 'imar planlarında kanunsuzluk yaptığı' şeklindeki iddialarla ilgili açıklama yapan Çukurçayır Belediye Başkanı Sabri Baysal, bu iddiaların yaklaşan Yerel Seçimler öncesi Çukurçayır Belediyesi'ne ele geçirmek için yapıldığını iddia etti. Hakkındak

Başkan ''Bunlar iftira'' dedi
Hakkında 'imar planlarında kanunsuzluk yaptığı' şeklindeki iddialarla ilgili açıklama yapan Çukurçayır Belediye Başkanı Sabri Baysal, bu iddiaların yaklaşan Yerel Seçimler öncesi Çukurçayır Belediyesi'ne ele geçirmek için yapıldığını iddia etti. Hakkındaki iddialarla ilgili araştırma yapılmadığını ve yargısız infaza tabi tutulduğunu vurgulayan Baysal, şunları kaydetti:

“Bir takım karanlık kişi veya kişiler belediyeyi ele geçirmek için tüm kanunlar hiçe sayılmış gibi yapılan uygulamalarda taraflı ve kayırma yapıldığını lanse etmektedir. Beldemizin tüm halkının yararlandığı bu revizyon imar planı belli bir arazi için kanunsuz olarak gösterilmektedir. Nasıl bir iş ki tüm Çukurçayırlılar bu imar planı ile konut yapıyor, yasaya uygun oluyor da sadece bir parsel için hukuksuz diye gidip şikayet ediliyor? Bu planın altında imzası olup da gidip şikayet eden Meclis Üyesine ne demek lazım. Acaba kendi yerleri ile ilgili verdiği imar tadilat teklifi kabul edilmedi diye mi?”

Kamuoyunda orman ve tarım arazisi olarak tarif edilen arazinin imar izni olan bir arazi olduğunun altını çizen Baysal, şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü Merkez İşletme Şefliğinden alınan 13 Mart 2007 tarih ve 219 sayılı yazısında belirtilen arazinin orman sayılmayan bölgeden olduğu belirtilmektedir. Ayrıca Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan alınan 02 Nisan 2008 tarih ve 650 sayılı yazıyla kültür tabiat varlığı kaydı olmadığı belirtilmiştir. Söz konusu parselle ilgili Trabzon Bölge İdare Mahkemesi arazinin tarım alanı olmadığına karar vermiştir. Sonuç olarak bu bilgi ve belgeler hiçe sayılarak yürütülen karamalardan sonuç alamayanlar CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye ulaşmış ve bu konuyu İçişleri Bakanlığı'na taşımışlardır. Gerek belediyeden gerek şahsımdan hiçbir bilgi ve belge istenmeden konunun Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dile getirilmesi, 'çamur at yapışmazsa izi kalır' mantığıyla hareket edildiğini göstermektedir. Her yönüyle takdir ettiğimiz bir milletvekilinin şahsi husumetten kaynaklanan bir konuyu araştırma yapmadan birilerinin isteği ile yüce meclisin çatısı altında dile getirmesini kendisine yakıştıramadığımı ifade etmek istiyorum. Konuyla ilgili her türlü bilgi ve belge kendisine her an takdim edilebilir. O zaman Bütçe Komisyonu'nda söylediklerinin yanlış olduğunu kendisi de anlayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler