Balıkçılar da vatandaşlar da fiyatlardan dertli!

Karadeniz’deki balıkçılar kötü hava şartları nedeniyle denize açılamadığından balık fiyatları sezonun en yüksek değerine ulaştı. Giresun’da balıkçılar, günlerdir tezgahlarını açamadıkları gibi Karadeniz’e Marmara’nın yanı sıra Ege’den balık ve hamsı getir

Balıkçılar da vatandaşlar da fiyatlardan dertli!

Karadeniz’deki balıkçılar kötü hava şartları nedeniyle denize açılamadığından balık fiyatları sezonun en yüksek değerine ulaştı. Giresun’da balıkçılar, günlerdir tezgahlarını açamadıkları gibi Karadeniz’e Marmara’nın yanı sıra Ege’den balık ve hamsı getirildiğini ve mecburen maliyetinin de yükseldiğinden yakındı.

Geçtiğimiz yıl bu günlerde fiyatı 3 liraya kadar düşen bir tek palamut bugün 15-20 liradan satılırken, yine geçen yıl 5 liraya satılan hamsinin kilo fiyatı ise 15 lirayı buldu. Av yasağının sona erdiği 1 Eylül tarihinden itibaren kısa bir süre Giresun’da balık bolluğu yaşanırken, son bir haftadır tezgahlarda balık çeşitliliği hem azaldı hem fiyatlar süratle yukarıya tırmandı.

Vatandaşa ucuz balık satamamaktan yakınan balıkçılar “Palamut balığı bu yıl tam istediğimiz gibi olmadı. Az olunca Palamut fiyatı tane olarak 20 liraya kadar yükseldi. Bugün itibariyle hamsi, mezgit ve lüferin fiyatları da artmaya başladı. Havalar durulunca balığın artacağını umuyoruz. Özellikle Kurban Bayramı'ndan sonra tezgahlarda bolluk yaşanacağını tahmin ediyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler