Bakan'dan Rizelilere müjde

Bakan Veysel Eroğlu, toplu açılış töreni için geldiği Rize'de müjdeli haberi verdi. Eroğlu, "Dün akşam Andon içme suyu kaynaklarından Rize ve civarındaki merkezi besleyecek işin ihalesi ilana çıktı. İnşallah kısa zamanda onun temelini atacağız" dedi... Ri

Bakan'dan Rizelilere müjde
Bakan Veysel Eroğlu, toplu açılış töreni için geldiği Rize'de müjdeli haberi verdi. Eroğlu, "Dün akşam Andon içme suyu kaynaklarından Rize ve civarındaki merkezi besleyecek işin ihalesi ilana çıktı. İnşallah kısa zamanda onun temelini atacağız" dedi...
 
Rize Valiliği önünde 19 tesisin toplu açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partililer ve diğer yetkililer de katıldı.
 
Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılanlar arasında bakanlık olarak Rize'de yaptıkları 8 büyük dere ıslahının da yer aldığını belirtti.
 
Son 10 yılda bakanlık olarak geçen yıl sonuna kadar 391 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:
 
"En son 27 Şubat'ta geldiğimde 25 müjde verdim. Bunların da toplam yatırım maliyeti 117 milyon lira . Böylece Rize'ye yıl sonuna kadar 508 milyon liralık yatırım yapmış olacağız. 37 dereyi ıslah ettik, inşaatları devam ediyor. Özellikle Sayın Başbakanım sizin talimatınızla Rize'nin batı yakasındaki ilçe, belde, köylerin ve merkezdeki içme suyu problemini halletmek üzere burada bir çalışma yaptık. Buradan bir müjde vermek istiyorum, dün akşam Andon içme suyu kaynaklarından Rize ve civarındaki merkezi besleyecek işin ihalesi ilana çıktı. İnşallah kısa zamanda onun temelini atacağız. Böylece batıdaki bütün ilçe, belde ve köylerin su ihtiyacını karşılamak maksadıyla proje hayata geçirilecek. Bu yıl da bunun temelini atacağız. Böylece 50 yıllık su sıkıntısı sorunu çözülecek."
 
Orman teşkilatının bölgede büyük çalışmalar yaptığını dile getiren Eroğlu, şunları söyledi:
 
"Özellikle İyidere'de Solaklı Vadisi'ndeki gibi muhteşem mesirelik alanı inşa ediyoruz. Biz bu çalışmaları 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' talimatımız üzerine gerçekleştiriyoruz. Bal ormanları kuruyoruz. Rize'mizin güzelliklerinin dünya turizmi açısından tanınması için çalışmalar yürütülüyor. Tunca Vadisi tabiat parkı ilan edildi. Rize'nin tabiat varlıklarını dünyaya tanıtmak için büyük bir çalışma yapıyoruz. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde büyük bir altyapı projesi, 9,5 milyon avroluk bir altyapı çalışması başladı."
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise tören alanındaki kalabalığa seslenerek "Sayın Başbakanımızı çok özlemişsiniz, doğru mu" diye sordu. Yazıcı, vatandaşlardan "evet" yanıtını aldı.
 
"Bugün burada toplu açılış töreni yapılıyor ama Türkiye'nin her yerinde emin olun hizmet için açılışlar, törenler var" diyen Yazıcı, "Türkiye'nin 10 yılda yaptığı bu hizmetlerin arkasında elbette ki çok önemli faktörler, aktörler var. Türkiye'ye kazandırdığımız bu hizmetlerin arkasında, Türkiye'yi belli bir yerden alıp bugüne getiren bu ünitelerin arkasında birinci olarak sizin gündeminizle hükümetin, bakanlıkların gündeminin örtüşüyor olması var. Gündemde hep siz varsınız, milletimiz, insanımız var, bu önemli" diye konuştu.
 
İkinci önemli husus olarak hiçbir aşamada, hiçbir yerde populizm anlamına gelebilecek vaatleri, beyanlarının olmaması olduğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:
 
"Ne yapabileceksek onu en doğru biçimde, hizmet sıralaması yapmak suretiyle, kaynakları kullanarak Türkiye'nin sorunlarını aşıyoruz. Biz gerçekten Türkiye'de emanetin bize verildiği günden itibaren çok farklı olan birey devlet algısını değiştirdik. Bizim anlayışımıza göre devleti var eden insanlardır. İnsanlar devleti kendisine hizmet etmek için var eder. Haklar ve özgürlükler insana aittir. Hiç duydunuz mu devlet hakkı diye bir hak? Hak insanındır, özgürlükler insana aittir. Bizim anlayışımıza göre devletin ödevi var, görevi var. Onun için çok değişik vesilelerle değerli Başbakanımız devleti hizmet organizasyonu olarak ifade ederek 'biz sizin hizmetkarınızız' demektedir."
 
Bakan Yazıcı, bakanlıklar olarak çalışmalarını çok etkin şekilde sürdürdüklerini ifade ederek, şunları belirtti:
 
"Bakanlık olarak kapılarımızı yeniliyoruz. Sarp'ta yaşanan sorunların farkındayız. Oradaki sorunları azaltacak, fiziki sorunları ortadan kaldırmaya dönük çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir taraftan da Türkiye'nin nüfusu 76 milyon. Her birimiz taciriz, esnafız, sanayiciyiz, işçiyiz, memuruz ama sonuç itibariyle 76 milyonun tamamı tüketici. Tüketici haklarıyla alakalı önemli sorunlar var. Bunları ele aldık, tasarıyı hazırladık. Bakanlar kurulundan geçti. Mecliste ilgili komisyonda görüşüldü. 87 maddeden oluşan Tüketicinin Korunması Kanunu, banka kredileri, kredi kartlarını, vesair alanları düzenleyen, tüketicinin hukukunu koruyan önemli düzenlemeleri içeren bu taslağı Meclis Genel Kurulu'na, inşallah Meclis açılır açılmaz yasalaştırıp sizin hukukunuzu korumak anlamında önemli bir yasal zemine de kavuşacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler