Bakan Şahin ve Bakan Erdoğan Trabzon'da

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, valilik ziyaretinin ardından Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Aile ve S

Bakan Şahin ve Bakan Erdoğan Trabzon'da

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, valilik ziyaretinin ardından Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün de katıldığı ziyarette konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın belediyeyi ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan Fatma Şahin’in sosyal hizmetleri yerel yönetimlere devredilmesi için çalışmalar başlattığını kaydederek, “Bakanımız en son bir toplantıya bizleri davet etti. Bu toplantıda sayın bakanımız bize ‘yerel yönetimler engeli olan yurttaşlarımız, kimsesiz olan çocuklarımız, yaşlılarımız toplumumuzun asli unsurlarıdır’ diye bir politika geliştirmeye başladılar. Geliştirdikleri bu politikada bu hizmetleri yerel yönetimlere devretmek istediklerini önemli bir toplantıda bizlerin görüşlerini alma cihetine gittiler. Belediye başkanlarımız asli vazifelerinden olan bu görevlerinde Bakanlığın böylesine bir açılımını ve desteğini gördüğümüzde çok memnun olduk” dedi.

Belediyenin Trabzon’da çok güzel çalışmalara imza attığını kaydeden Bakan Erdoğan Bayraktar ise “Belediye ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çok yakın olması lazım. Trabzon’da öyle de oluyor. Belediyemiz buradaki bu sosyal kuruluşlarla çok yakın ilişki içerisinde. Valimiz de sağ olsun iki ay olmasına rağmen buradaki bu sosyal kuruluşları, çocuk evlerini, sevgi evlerini, huzur evlerini, yaşlıları ve çocukları çok yakından tanıdı. Bu Trabzon’a yeni bir anlayış getirecek. Yeni bir ivme getirecek. Buradaki çalışmalarda daha çok neler yapabiliriz onları getirecek. Bizde sevgi evleri yapmada huzur evleri yapma noktasında beraber çalışıyoruz. TOKİ’deyken de yine aynı şekilde sevgi evleri olsun huzur evleri olsun diğer bu bakanlık evleri noktasında olsun yine çok çalışmamız oldu. Şimdi çok daha yakın çalışıyoruz” diye konuştu.

“Demokratikleşme ve sivilleşmenin en önemli kısmı yerelleşmedir” diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise on yıldan beri Ankara’nın gücünü Anadolu’ya yaymaya, yerelleşemeye, insan kaynağını ve mali kaynağı yerele devretmek için bütün hukuki altyapıyı oluşturduklarını kaydetti.

Sosyal hizmet anlayışı da şuan bütün dünyada yükselen bir değer olduğunu kaydeden Şahin, “Artık bizim ülkemizin yol, su, elektrik sorunu yok. İnsanımızın yaşam kalitesini yükseltme ve onurluca yaşam mücadelesinde daha çok yanında olma ihtiyacı var. O da sosyal hizmet anlayışı. Herkesin 76 milyonun ihtiyacı olan hizmeti sunabilme anlayışı.biz onun için belediyelerimizle güç birliği yapıyoruz ve elimizdeki gücü onlara vererek onlarla beraber Trabzon’a daha iyi hizmeti nasıl yapabiliriz onun anlayışı içerisindeyiz. Bugün de bu çalışmaları daha güçlendirmek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin anısına Başkan Gümrükçüoğlu Bakan Şahine kahve takımı, Bakan Erdoğan’a da telkâri tespih hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel