Bakan Bayraktar Kura çekimini iptal etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, merkeze bağlı Pelitli beldesinde TOKİ marifetiyle yapılacak 364 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kura çekimini iptal ettiğini açıkladı.Bakan Erdoğan Bayraktar, bugün saat 10.00’da merkeze bağlı Pelit

Bakan Bayraktar Kura çekimini iptal etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, merkeze bağlı Pelitli beldesinde TOKİ marifetiyle yapılacak 364 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kura çekimini iptal ettiğini açıkladı.


Bakan Erdoğan Bayraktar, bugün saat 10.00’da merkeze bağlı Pelitli beldesi Çamlıca mahallesinde Pelitli 1. Etap 364 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kura çekimine katıldı. Kura çekimine Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Vali Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı ile kuraya katılacak belde sakinleri katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Beldedeki bir otelde gerçekleşen kura çekiminde kentsel dönüşüm için yıkılacak binaların istimlak bedelleri sonrası kendilerine verilecek daire sayıları ile ilgili vatandaşlar tepki gösterdi. Kura çekimine katılan bir belde sakini “Bize 5 yıl önce verilen fiyatlarla bugün gelinen süreçte 4 dairesi olan bir insanın alabileceği şuan daire 2,5 daireye düşmüştür. Diyorsunuz ki ‘ben kefil olacağım’. Bize yazılı belge verin, taahhüt istemiyoruz” diye tepki gösterdi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kura çekimine katılan vatandaşları sakinleştirmeye çalışırken, mikrofonu eline tekrar alan Bakan Erdoğan Bayraktar, daha önce yaptıkları yüzde 20 indirimin geçerli olduğunu belirterek “Yüzde 10 indirim geçerli değil. Bu kura çekimini de iptal ediyoruz. Devleti biz korumak zorundayız. Devleti yok edemeyiz. Devlet size de bize de lazım. Kuraları şimdi iptal ediyoruz, kuraları ne zaman istiyorsanız o zaman çekelim. İsterseniz Kentsel Dönüşümü de iptal ederiz. Yapılan indirimler bugün için geçerliydi. Kira taahhüdü de yok” diyerek Pelitli beldesinin kentsel dönüşümü için yapılacak kura çekiminin iptal edildiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler