Bafra'ya modern hayvan barınağı

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Birçok belediyenin maliyet hesabı yaparak kaçındığı hayvan barınağını Baframıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.Bafra Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında 5 bin metrekare alanda kurulan Bafra Belediyesi Hayva

Bafra'ya modern hayvan barınağı

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Birçok belediyenin maliyet hesabı yaparak kaçındığı hayvan barınağını Baframıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bafra Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında 5 bin metrekare alanda kurulan Bafra Belediyesi Hayvan Barınağı'nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türkiye'de birçok belediyenin maliyet hesabı yaparak inşa etmekten vazgeçtiği hayvan barınağını Bafra ilçesine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bin 500 hayvan kapasitesinin olduğu hayvan barınağında yüzlerce sokak hayvanının olduğunu belirten Başkan Zihni Şahin, "Şu an barınağımızda 400'ü aşkın sokak hayvanı var. Bunlara evde bakımını gerçekleştiremeyen vatandaşlarımız getirdikleri hayvanlarda dahil. Kapasitemiz bin 500'ün üzerindedir. Hayvanlar bize getirildikten sonra veteriner hekimlerimiz tarafından gerekli işlemleri yapılıp sokağa geri bırakılıyor. Şikayetler belediyemize bildiriliyor. Ekiplerimiz hayvanları belirtilen noktadan alıp barınağımıza getiriyor. Getirilen hayvanın kısırlaştırılması ve gereken müdahaleleri yapılıyor. Ondan sonra küpelenip aynı yere geri bırakılıyor. Saldırgan olan hayvanlar yapılan müdahale sonrasında genellikle sakinleşiyorlar. Eğer hayvan ısırma vakasıyla bize geldiyse karantinaya alınıyor. Kuduz şüphesi yoksa kuduz aşısı yapılıp, kısırlaştırıldıktan sonra serbest bırakılıyor. Yavru gelenler ise büyüyene kadar burada kalıyor" şeklinde konuştu.

Başıboş hayvanların sadece Bafra için bir sorun olmadığını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Biz çözüm noktasında önemli bir adım attık. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.
5 bin metrekare alan üzerine kurulu barınakta, yönetim ve veterinerlik binası, kulübeler, yemek alanları ve gezi parkurları bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel