Aytaş muhtarı neyi beğendi?

Aytaş Köyü Muhtarlığı ve Araklı Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen dikiş nakış kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Törene; Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Necmi Keskinsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet

Aytaş muhtarı neyi beğendi?

Aytaş Köyü Muhtarlığı ve Araklı Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen dikiş nakış kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Törene; Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Necmi Keskinsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güzeldal, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Karakuş, Aytaş Köyü Muhtarı Ahmet Özpınar, AK Parti Araklı İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kahraman, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Aytaş köyünde 5’incisini düzenledikleri dikiş nakış kursuna destek veren ve kendilerini bu günde yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Muhtar Ahmet Özpınar, kursiyerlerin ürettiği yöresel el işlemelerini çok beğendiğini söyledi.

Kadınların sosyal hayata katılmaları konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Muhtar Özpınar, Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurslarla hem kursiyerlerin boş zamanlarını değerlendirmelerini hem de ürettikleri ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağlamalarına zemin hazırladıklarını söyledi. 

 

aytt.jpg

 

GEREKEN DESTEK VERİLECEK

Kurslardan mezun olan kursiyerlerin istihdamının sağlanarak ekonomik anlamda da ailelere katkı sağlandığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Güzeldal ise, el emeği göz nuru el işlemelerinin hak ettikleri değeri kazanabilmesi için elinden gelen desteği vereceğini söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Karakuş’da Halk Eğitim Merkezi olarak açtıkları kurslarla hem bayanların boş zamanlarını doldurmayı hem de meslek edinmelerini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Kursun açılmasında ve kursiyerlerin başarıyla kursu tamamlamalarında büyük emeği geçen kurs hocası Ebru Çavuşoğlu ise, 5. kursuda başarıyla tamamlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, kurslardan mezun olan kursiyerlerin en iyi şekilde yetiştiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından davetlilerin alkışları arasında kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra açılan dikiş nakış kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği sergiyi gezen davetliler, ürünleri çok beğendiklerini söyleyerek, sergiye tam not verdiler. Kursiyerlerde kendilerine bu imkanı sağlayan başta Muhtar Özpınar olmak üzere, Milli Eğitim İlçe Müdürü Güzeldal, Halk Eğitim Müdürü Karakuş, kurs hocaları Çavuşoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel