Ayasofya'da neler oluyor?

Trabzon'da camiye dönüştürülen Ayasofya Müzesi'nde bugün gergin anlar yaşandı. Tartışmalı bir sürecin ardından camiye dönüştürülen müzenin önüne gelen bir grup Müzenin camiye çevrilmesini protesto etmek istedi.Üzerinde "Müzeme dokunma" yazılı tişörtlerle

Ayasofya'da neler oluyor?

Trabzon'da camiye dönüştürülen Ayasofya Müzesi'nde bugün gergin anlar yaşandı. Tartışmalı bir sürecin ardından camiye dönüştürülen müzenin önüne gelen bir grup Müzenin camiye çevrilmesini protesto etmek istedi.

Üzerinde "Müzeme dokunma" yazılı tişörtlerle içeriye girmek isteyen iki turiste cami girişinde görevli olduklarını iddia eden bir gurup tarafından  müdahale edilmesi ise bir anda ortalığı karıştırdı  

Orada kim tarafından atandıkları ve ne iş yaptıkları belirlenemeyen, ancak görevli oldukları iddia edilen şahısların içeri girmek isteyen turistlere "Burası camii buraya giremezsiniz" şeklinde tepki gösterdiği bildirildi.

Mahalle sakinlerinin iddasına göre ise bu şahısların kurulan bir dernek tarafından camiinin önüne gönderildikleri öğrenildi.

Yaşanan gerginliğin ardından olay yerine gelen polis ekipleri gerginliği sonlandırırken taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Öte yandan Ayasofya Camiine (MÜZE) tur organzesi yapan turist rehberlerinin sözde  Camii derneğinden olduklarını iddia eden bazı  kişiler tarafından tehdit edildiği iddiaları ortaya atıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel