Atatürk'ü Gören Çiçekler

Atatürk'ün Trabzon'a geldiği zamanlarda ziyaret ettiği Türk Ocağı binası, bir dönem Halkevi ve Sağlık Müdürlüğü olarak kullanıldı. Şu anda ise Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezi olarak hizmet veriyor. Bu binanın giriş kapısında, yüksek bir kesimde

Atatürk'ü Gören Çiçekler

Atatürk'ün Trabzon'a geldiği zamanlarda ziyaret ettiği Türk Ocağı binası, bir dönem Halkevi ve Sağlık Müdürlüğü olarak kullanıldı. Şu anda ise Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezi olarak hizmet veriyor. Bu binanın giriş kapısında, yüksek bir kesimde mermerden binaya inşa edilmiş bir vazo ve vazonun içinde Agave Americana adlı çiçek bulunuyor. Bir çok özelliğe sahip olan bu çiçek acaba Atatürk'ü gördü mü? Binanın iç kısmında yine giriş kapısında Atatürk'ün 1930 yılında Türk Ocağı'nı ziyaret edişinin bir fotoğrafı var ve aynı çiçekler o fotoğrafta yine aynı yerinde duruyor.

ATATÜRK'Ü GÖRDÜLER

Bu durumu araştırmak için Trabzon Tarım İl Müdürlüğünü ziyaret ettik ve Agave Americana adlı çiçek hakkında bir çok bilgi elde ettik. Elde ettiğimiz bilgiler bu çiçeklerin Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşadığı zamandan bu zamana kadar geldiğini gösteriyor. Yani bu çiçekler Aatürk'ün 1930 yılında Türk Ocağı'nı ziyaret ettiği dönemlerde resimlerde görülen çiçeğin aynısı. Hiçbir değişikliğe uğramamış ve kimse tarafından dokunulmamış olan bu çiçek Atatürk'ü görüp tanıyan, onunla göz göze gelen ve belki de Ulu Önder'in kafasını kaldırıp hayranlıkla baktığı yaşayan tek canlı çiçek olma özelliğine sahip.


İŞTE AGAVE AMERİCANE!

İşte Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda Agave Americana çiçeği: “Sabır anlamına gelen Agave Orta America'nın kurak kısımları ile Akdeniz Ülkelerinin karakter bitkileridir. Çok yavaş geliştiği için sabır adını almıştır. İklim şartlarına son derece dayanıklıdırlar. Bu çiçekler suya çok fazla gereksinim duymazlar kurakçıl ortamlarda yaşayabilirler. Yaprakları dar ve çok etli olduğu için fazla fotosenteze ihtiyaç duymazlar. Bu çiçeklerin çok fazla bakıma ihtiyaçları yoktur. Dışarıdan gelebilecek her türlü etkene karşı kendilerini koruyabilirler. Dikenleri vardır ve oldukça güçlüdür bu nedenle insanlar çok fazla ilgilenmezler. Yaprakları kalın ve etrafı lifli olduğu için kolay kırılamaz ve koparılamazlar. Bu çiçeklerin en büyük özelliği tam bir tarih verilemese bile çok uzun süre yaşaması ve kendi kendini yenileyen bir tür olmasıdır. Yaralanma konusunda çiçek kendi kendini onarıyor yani bir çeşit yenileme yapıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler