Arhavi'yi sel aldı

Artvin Arhavi'de önceki gün etkili olan yağış sonrası ortaya çıkan tablo, 24 Ağustos 2015'te Borçka-Arhavi ve Hopa ilçelerinde yaşanan sel felaketini anımsattı.

Arhavi'yi sel aldı

Geçtiğimiz gün yaşanan sel felaketi sonrası Arhavililer yaralarını sarmaya çalışırken, her yıl aynı tablonun yaşanıyor olması ve mağduriyetlerinin giderilmemesi nedeniyle tepkili.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Arhavi İlçe Başkanı Engin Erkan, Arhavililerin mağdur edildiğini ve mağduriyetlerin giderilmesi için konunu takipçisi olacaklarını söyledi. 




"Afet paraları nereye gitti?"

CHP Arhavi İlçe Başkanı Engin Erkan, “1 Eylül 2016 tarihinde aradan 1 sene sonra benzer bir yağışın yine Arhavi ilçesinde olması ve yine büyük maddi kayıpların yaşanması vatandaşlar tarafından büyük tepkilere neden olmuştur. Arhavi halkı 8 Milyon TL’ye yakın afet için gelen paranın nereye kullanıldığını yüksek sesle sormaktadır. Afet için gelen yardım parasının afet adına kullanılıp kullanılmadığını merak etmektedir” dedi.



"Belediye Başkanı ne iş yapar?"

"Doğanın yapısı ile oynayanlar bu yaşananların bir numaralı failidir” diye belirten Erkan şunları söyledi: “Ayrıca devamlı Arhavi ilçemizde derelerimiz taşmaktadır. Devletimiz bu afetin bir daha yaşanmaması adına iktidarıyla, muhalefetiyle büyük gayret gösteriyor. Ancak Arhavi Belediyesi anlaşılan bu yaşananlardan hiç rahatsız olmamışcasına gerekli önlemleri almıyor. Hem de bu afet bir daha yaşanmasın diye yüklü miktarda Belediye para gelmesine rağmen yine aynı şey yaşanıyor. Arhavi Belediyesi afet ticaretini bırakıp halka hizmet götürmelidir. Arhavi halkı bu durumu hak etmiyor. Arhavi halkı aynı dramı yaşamak zorunda değil. Milletvekilimiz geldi bölgede gerekli incelemelerde bulundu. TBMM’de konuyu yine gündeme getirecek. Arhavi’de yaşanan sorunlar TBMM’de gündeme geldikçe Arhavi’ye hizmet adına gelen yardımlarda artıyor. Ancak Arhavi halkı bir hizmet görmüyor. Biz de bu gizemli durumun takipçisi olacağız.”




Uğur Bayraktutan felaketi Meclis'e taşımıştı

24 Ağustos 2015'te yaşanan ve 8 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın girişimleriyle CHP'li belediyeler tarafından Hopa ve Arhavi'ye 30 TIR dolusu yardım malzemesi ve araç yardımları gönderilmişti. CHP'li Bayraktutan, yaşanan sel felaketinin nedenlerinin araştırılarak maddi zararların karşılanması için konuyu TBMM’ye taşıyarak 2 ayrı Meclis Araştırma Önergesi vermişti. Bayrakturan'ın girişimleriyle beraber Hükümet düğmeye basarak sel afetinin yaşandığı ilçelere yaraların sarılması ve bir daha sel falaketinin yaşanmaması adına tedbirlerin alınması için Belediyelere büyük maddi yardımlarda bulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler