Arhavi'de kirli su tartışması yaşanıyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde musluklardan akan kirli suya vatandaşların tepkisi büyüyor.

Arhavi'de kirli su tartışması yaşanıyor
Haber61 / Haber Merkezi

Artvin'in Arhavi ilçesinde bulanık ve çamurlu içme suyu tartışması yaşanıyor. 

Arhavi'de yaşayan vatandaşlar, yağmurlu havalarda içme suyunun bulanmasından şikayet ederken, Arhavi Belediye Meclis Üyesi Turan Turgay Hatinoğlu da sosyal medya üzerinden Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu'na gönderme yaptı. 

Arhavi Belediyesi Meclis Bağımsız Üyesi Turan Turgay Hatinoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla kirli içme suyu tartışması yeniden gündeme geldi.

Konu hakkında görüştüğümüz CHP Arhavi İlçe Başkanı Engin Erkan, Haber61’e yaptığı açıklamada, içme suyu hattının daha temiz içme suyu vaadiyle bağlandığını ancak durumun daha da kötüleştiğini söyledi.

“Yağmur her yağdığında musluktan bulanık su akıyor veya kesintiler yaşıyorduk ancak dün akşamdan bu yana musluklardan resmen çamur akıyor” diyen Engin Erkan, sıkıntının kaynağını şöyle anlattı: “İçme suyu projesi belediyenin CHP’de olduğu dönemde yapılmış ama seçim kaybedilince hayata geçirilememişti. Mevcut Belediye Başkanı göreve gelince bizim projemizi aldı ancak suyun çıktığı kaynağın yerini değiştirdi. Bizim projemizde Yolgeçen köyünün üst kesimlerindeki temiz kaynaktan su alınacaktı. Değiştirilen projedeyse bizim düşündüğümüz kaynağın bakir olmayan 1 km aşağı kısmından suyu aldılar. Şu anki kaynak yeri yerleşim yerlerine denk geliyor.”



“BAŞKANIN BÜYÜK SORUMSUZLUĞU VAR”

Engin Erkan, su sorununun Arhavi’de kronikleştiğini ve hazır su tüketiminin Arhavi’de geleneğe dönüştüğünü belirterek, “Bu sıkıntı sürekli gündeme geliyor. Suyun üzerinden siyaset yapmayalım dedik, bize gelen şikâyetleri başkana aktardık ancak varılan noktada belediye meclis üyesi arkadaşlar bile sosyal medyadan paylaşmak zorunda kaldı. Başkanın burada büyük sorumsuzluğu var. Başkan Arhavi’nin temel sorunlarını bırakmış etkinliklerle uğraşıyor. Arhavi’de ne çöpler toplanıyor ne de Arhavililer temiz su içebiliyor. Sanki bir daha olmayacakmış gibi yağmur bitince problemin çözüldüğüne inanıyorlar. Artık mazeret duymak istemiyoruz. Temiz içme suyu herkesin hakkıdır ve belediye bunu sağlamak zorundadır.” diye ifade etti. 




“MUSLUKLARIMIZDAN NESCAFE AKIYOR”

Arhavi Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Turan Turgay Hatinoğlu, sosyal medya hesabından çeşme suyunun fotoğrafını paylaşarak “Yine musluklarımızdan nefsace akıyor teşekkürler başkanım” şeklindeki mesajıyla Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’a tepki gösterdi. 

Arhavi Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Turan Turgay Hatinoğlu, Arhavi’de içme suyu tesisi yapıldığı günden beri temiz su sıkıntısı yaşadığını belirterek, devletten buçuk trilyon destekli ve toplam maliyeti 3 trilyonu bulan arıtma tesisinin çalışmadığı iddia etti. Yetkililerin su kirliliğini heyelana bağladığını ancak arıtma tesisinin çalışmadığını söyleyen Hatinoğlu, “Şiddetli yağmurlarda sularımız böyle akıyor ve belediye de vatandaştan çamurlu su için para alıyor. Sağlıklı su temin etmek belediyelerin asli görevidir. Vatandaşlarımız bu konuda duyarsız değil ama belediyeden çeşitli beklentileri var ve tepkisini dile getiremiyor.  Bugün deniz suyunu, lağım suyunu arıtıyorlar ama bizdeki arıtma tesisi bulanık suyu bile arıtamıyor. Doğu Karadeniz’de su bolluğunda evlerden akan suya bakın. Şebekeden önce suyla ilgili hiçbir sıkıntı yoktu. Bu konu meclise gündeme bile gelmiyor tutanaklarda görebilirsiniz.” dedi. 
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel