Anketten Canalioğlu çıktı

Mart 2009 yerel seçimlerinde prestij konusu yapılan illerden biri olan Trabzon'da, Trabzonlular mevcut Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun çalışmalarını başarılı buluyorlarÜlkenin siyasi konjüktüründe gerek iktidar partisi gerekse diğer siyasi partiler

Anketten Canalioğlu çıktı

Mart 2009 yerel seçimlerinde prestij konusu yapılan illerden biri olan Trabzon'da, Trabzonlular mevcut Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun çalışmalarını başarılı buluyorlar

Ülkenin siyasi konjüktüründe gerek iktidar partisi gerekse diğer siyasi partiler arasında yerel seçimlerin genel sonuçlarından ziyade beş büyük ilin(İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Diyarbakır)  seçim sonuçları prestij konusu olmuştur. Siyasi partiler ve dolayısıyla seçmen kitle de bu illerin seçim sonuçlarına odaklanmıştır. Trabzon'da prestij konusu olan illerden biri olarak seçim sonuçları herkes tarafından merakla beklenen illerden birisidir.

Mavi Karadeniz TV'de yayınlanan Çatı Arya Yapım'ın hazırladığı Karadeniz'in Nabzı Programı için merkezi İstanbul'da bulunan Bulgu Araştırma Şirketi tarafından Trabzon'da 1207 kişi üzerinde yapılan ankette Volkan Canalioğlu'nun tüm partililer tarafından başarılı bulunduğu ortaya çıktı.

Trabzon il merkezinde yaşayan 18 yaş zeri 1207 kişiyle yapılan ankette, katılanların  %29.16'sı 2009 yerel seçimlerinde CHP'ye oy vereceklerini belirtti. Adaya bağlı diyenler %23,10 iken kararsızların oranı ise %25.10 oldu. AKP'ye oy vereceklerini belirtenlerin oranı ise %13.09 olarak çıktı.

Trabzonlular Belediyeyi başarılı buluyor

Trabzonular, Trabzon Belediyesi'nin çalışmalarını başarılı bulup bulmadığı sorusuna %67.85 oranında başarılı bulduklarını cevabını verdi. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun ise başarılı bulunma oranı %74.40.

EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK
Katılımcılar, Trabzon ilinin en önemli sorunu olarak işsizlik ve trafik yol sorunlarını öne çıkarırken bunu altyapı imar sorunları ve çevre kirliliği takip etti..
Katılımcıların %56.92'si, 'Trabzon Belediye Başkanlığı için en uygun kişi kimdir?' sorusuna Volkan Canalioğlu'nun ismini verirken sadece %4.93 oranında başka bir isim verildi. Geri kalan %37.66 oranında bir kesim de adaya bağlı-fikrim yok yanıtını verdi.

TÜM PARTİLİLER VOLKAN CANALİOĞLU'NDAN MEMNUN

Ankete katılanlara önceki yerel seçimlerde hangi partiye oy verdikleri ve şimdiki Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu başarılı bulup bulmadıkları soruldu. Son yerel seçimlerde AKP'ye oy verdiklerini söyleyenlerin %62.22'si CHP'ye oy verdiğini söyleyenlerin %92.47'si, Demokrat Partiye oy verdiğini söyleyenlerin %88.89'u, MHP'ye oy verdiğini söyleyenlerin %74.17'si Volkan Canalioğlu'nun çalışmalarını başarılı bulduklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel