Ankara’da ‘Her yer Trabzon’

Cumartesi ve Pazar günlerinin tatil oluşunu fırsat bilen Başkentliler akın akın Atatürk Kültür Merkezi'ne gelerek Trabzon fuarını geziyor.  Etkinliklerin bugünkü bölümünde sabah saatlerinde 'Trabzon Tarihi' konulu bir panel düzenlendi. Panelde 'Fetihden 2

Ankara’da ‘Her yer Trabzon’

Cumartesi ve Pazar günlerinin tatil oluşunu fırsat bilen Başkentliler akın akın Atatürk Kültür Merkezi'ne gelerek Trabzon fuarını geziyor.

 

Etkinliklerin bugünkü bölümünde sabah saatlerinde 'Trabzon Tarihi' konulu bir panel düzenlendi. Panelde 'Fetihden 20. y.y'a Trabzon Tarihi' konusuyla Yrd. Doç. Dr. Temel Öztürk, 'Cumhuriyet Döneminde Trabzon' konusuyla Prof. Dr. Hikmet Öksüz, 'Osmanlı Devleti Öncesi Karadeniz'de Türkler' konusuyla Doç. Dr. İbrahim Tellioğlu ve 'Atatürk ve Trabzon' konusuyla Okutman Veysel Usta konuşmacı olarak katıldılar.

 

Panelin hemen ardından 'Trabzon KTÜ Olgunlaşma Enstitüsü'nün Keşan defilesi yer aldı. Defilenin ardından KTÜ Kolbastı ekibi kolbastı ziyafeti ile misafirleri coşturdu. Etkinliklerde kültür ve sanat etkinliklerine ara verilmeden de devam ediliyor.

 

Öğleden sonraki programda Trabzon Şehir Tiyatrosu' Dış Ses' isimli oyunu sahneye koydu. Oyun büyük ilgi görürken, 'Trabzon'da Sanat ve Trabzonlu sanatçıların Türk resim sanatına etkileri' konulu bir başka panel ise AKM'yi dolduran davetliler adeta nostalji gezintisi yaptırdı.Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Ressam Muzaffer Akyol, Seramik Sanatçısı Prof. Dr. Hamiye Çolakoğlu, Ressam Prof. Dr. Veysel Günay, Ressam Kayhan Keskinok, Ressam Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan'ın konuşmacı olarak katıldığı panele ilgi bir hayli fazla oldu.

 

AKM salonu yine bir başka panel 'Trabzon'da kentsel  Kimlik ıı'ye evsahipliği yaptı. Oturum başkanlığını A.Ü SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş'in yaptığı panele Eczacı-Yazar Necdet Ergüney, Mimar Yard. Doç. Dr. M.Reşat Sümerkan, Mimar M.Ali Yardımoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

 

Ersan Öczan'ın konserinin ardından Ankara Cansu Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi yer aldı. Akşam saatlerinde de TLYD Türk Sanat Müziği Korosu misafirlere muhteşem bir konser sundu. Gazeteci-Yazar Nihat Genç'in 'Türkiye'yi karşılıksız sevmek' konulu söyleşisi de büyük ilgi gördü.

 

Fuar alanına gelen misafirler akşam saatlerindeki İbrahim Can'ın konserini sabırsızlıkla bekliyor.

 

ÜNİVERSİTELİ TRABZON SPORLULAR'DAN TRABZON'A SELAM VAR

 Bu arada Türkiye genelinde üye kaydını sürdüren Üniversiteli Trabzonsporlular (UNİ TS) ise bir hayli yol katetmiş durumda. AKM'de yerini alan UNİ TS'liler Türkiye genelinde 6500 üyeye ulaştıklarını belirterek, Haber61 aracılığıyla Trabzon'a selam gönderdi.

 

Nurgül Günaydın /Ankara

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler