Amaç boğulmaların önüne geçmek!

Ordu'nun Perşembe İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Karadeniz’in beyaz kumu ile meşhur Çaka Plajı'nı güvenli hale getirdiklerini söyledi.Kaymakam Küçük, kaymakamlık olarak hazırladıkları “Çaka Plajı Artık Güvenli” projesinin İçişleri Bakanlığı tarafından kab

Amaç boğulmaların önüne geçmek!

Ordu'nun Perşembe İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Karadeniz’in beyaz kumu ile meşhur Çaka Plajı'nı güvenli hale getirdiklerini söyledi.

Kaymakam Küçük, kaymakamlık olarak hazırladıkları “Çaka Plajı Artık Güvenli” projesinin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ve proje kapsamında çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Kaymakam Abdullah Küçük, Karadeniz’de çeker akıntı tehlikesi dolayısıyla boğulma hadiselerinin görüldüğünü belirterek, yaptığı açıklamada, “Perşembe ilçemiz sınırları içerisinde Karadeniz’in en güzel plajlarından olan Çaka Plajı bilindiği üzere beyaz kumu ile meşhurdur. Yoğun bir turist akınına uğramaktadır. Yalnız özellikle Karadeniz’deki çeker akıntı tehlikesi dolayısıyla maalesef merdivende olsa boğulma hadiseleri söz konusu oluyor. Biz bunun önüne geçebilmek için Kaymakamlık olarak bir proje hazırladık. Perşembe Dayanışma ve Kalkınma Derneği adına bir proje hazırladık bu projeyi İçişleri Bakanlığı’na gönderdik. Bu projenin adı “Çaka plajı artık daha güvenli'dir. Bu kapsamda 15 bin TL hibe çıktı. 5 bin TL civarında mali katkı sağlandı. Bu proje kapsamında Çaka plajınına 600 metre uzunluğunda mantarlarla kaplanıyor. Bu faaliyeti gerçekleştirdik. 600 metre uzunluğunda sadece mantarla kapatılması ile kalmıyor ayrıca bu mantarlarla çevrili olan sahanın iç kesminde toplam 7 tane duba konularak can kurtarma simitleri ile birlikte herhangi bir boğulma tehlikesi anında vatandaşların müdahale edebilmesi için bir imkan sağlanıyor. İnşallah bundan sonra boğulma hadiselerine karşı daha tedbirli olunmuş olacak. Çaka plajı daha güvenli hale gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

 

20130803aw000287_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler