Alperen bugün toprağa verildi

İlçenin Düzalan Mahallesi'nde 16 yıldır kullanılmayan bir ziraat deposunun yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki raylı demir bahçe kapısı arkadaşları ile birlikte oyun oynayan Alperen Tirgil'in (10) üzerine devrildi. Ağır yaralı Trabzon Numune Eğitim ve Araştır

Alperen bugün toprağa verildi

İlçenin Düzalan Mahallesi'nde 16 yıldır kullanılmayan bir ziraat deposunun yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki raylı demir bahçe kapısı arkadaşları ile birlikte oyun oynayan Alperen Tirgil'in (10) üzerine devrildi.

Ağır yaralı Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Alperen Tirgil yolda hayatını kaybetti. Düzalan İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Alperen'in ölümü ilçede büyük üzüntüye yol açtı. Anne Saime Tirgil, oğlu için yeni aldığı önlüğünü gözyaşları içinde Alperen'in okulunun bahçesine getirilen tabutunun üzerine örterek ağıtlar yaktı.

Baba Kemal Tirgil ise 3 evladından en küçüğü olan oğlu Alperen'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Akrabaları olan Düzköy eski Belediye Başkanı Hüseyin Tirgil, yıllardır atıl vaziyette duran ziraat deposuna sahip çıkmayan ve kaderine terk eden yetkililere tepki gösterdi.


Alperen'in arkadaşları olan ve olay sırasında yanında bulunan Ceyhun Yavuz (7) ve Hakan Şahin (6) ise "Oyun oynuyorduk. Kapı birden yerinden çıkıp devrilmeye başlayınca biz kaçtık ama kapı onun üzerine devrildi. Daha sonra evine haber verdik" dediler.


Okulun bahçesinde yapılan törenin ardından cenaze aracına konan Alperen Tirgil'in cenazesi Tepecik Camii'nde öğle namazını müteakıben kılınan cenaze namazının ardından mezarlığında toprağa verildi.


Öte yandan Trabzon'da son bir yıl içinde benzer şekilde 4 ayrı olay gerçekleşirken, bu olayların 2'si ölümle 2'si de yaralanma ile sonuçlandı. Trabzon'un Of ilçesinde Mikdat Sarıalioğlu İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 3-A sınıfı öğrencisi Burak Çavuşoğlu, 6 Kasım 2007 tarihinde öğle tatili sırasında arkadaşlarıyla birlikte okulun bahçe girişinde bulunan raylı dış kapıda oynarken kapının yerinden çıkarak üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

Yine Trabzon'un Sezai Uzay Mahallesi'ndeki Trabzon
Atatürk Lisesi pansiyonu girişinde arkadaşları ile oyun oynayan 12 yaşındaki Beytullah Kurkur, 17 Aralık 2007 tarihinde 200 kilo ağırlığındaki demir kapının üzerine devrilmesi sonucu ağır yaralanmıştı.

22 Ocak 2008 tarihinde de demir kapı faciasının bir benzeri bu kez Maçka İlçesinde yaşanmıştı. Maçka Meslek Yüksek Okulu'nun dış demir kapısının yerinden çıkarak üzerine devrilmesi sonucu 9 yaşındaki Umut Odabaş isimli çocuk ağır yaralanmış ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Bu olayların bir benzeri son olarak dün Düzköy ilçesinde yaşanırken, 10 yaşındaki Alperen Tirgil'in ölümüyle sonuçlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel