Aktürk hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi

Trabzon Soğuksu mahallesi muhtarı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk geçen hafta hakkında çıkan haberler hakkında bir açıklamada bulundu. Aktürk bugün yaptığı yazılı açıklama ile olaya açıklık getirdi. Aktürk'ün yazıl

Aktürk hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi

Trabzon Soğuksu mahallesi muhtarı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk geçen hafta hakkında çıkan haberler hakkında bir açıklamada bulundu. Aktürk bugün yaptığı yazılı açıklama ile olaya açıklık getirdi. Aktürk'ün yazılı açıklaması şu şekilde:

Geçtiğimiz hafta yerel basında yer alan benim görüş ve ifadeleriminde yer aldığı haberlerle ilgili bir açıklama yapma gereği duydum.

Bahse konu haberlerde, benim kamera karşısında yaptığım açıklamaların tamamı yansıtılmadan, içerisinden belli bölümlerinin alınarak kamuoyuna lanse edilip, önemli bir takım konuların eksik kalması beni ve sorumlu olduğum mahalle sakinlerini rahatsız etmiştir.

Kumuoyuna özellikle seçilerek aktarılan açıklamamda sanki mahallemizde belediyecilik açısından hiçbir sorun yokmuş gibi beyanların yer alması bu açıklamama sebebiyet vermşitir.

Biz Trabzon’a kim hizmet ediyorsa, kim bir çivi çakıyorsa onu taktir eder omuzumuzda taşırız. Belediye basın çalışanlarına yaptığım açıklamamda Erdoğdu yolu ile ilgili Karayollarının bir yatırımı olmasına ragmen yine de emeği geçen tüm bürokrat ve yöneticilere teşekkür ettiğimi ifade ettim.

Fakat belediyenin hizmetleri ile iglili dile getirdiğimiz sıkıntılar ne yazık ki kamuoyuna lanse edilmediği gibi çözümede kavuşturulmamıştır.

Bu zamana kadar mahallemizde kanalizasyon ve yağmur sularının ıslahı ile ilgili sorunlarımı ne kadar dile getirdiysem muhattap bulamadım. Örnekleyecek olursak mahallemizin Yarımsakal Caddesi’ndeki kanalizasyon sorunu 3 aydır çözüm bekliyor. Vatandaşlar evindeki tuvaletleri kullanamıyor. Yağmur yağdığı zaman, yağmur akarlarının yetersizliği ve plansız yapılmasından ötürü yaşanan baskınlar nedeniyle vatandaşımız mağdur olmaktadır. 

Özellikle su ve kanalizasyon işleri ile ilgili çok büyük sorunlar yaşadığımızı ilgilelere belirttiğimiz halde bu zamana kadar bir çözüm bulunamamıştır.

Sorunların çözüme kavuşturulmayışı nedeniyle halkımızın yoğun baskı ve eleştirilerine hedef olmaktayım. Mahallemizin asfaltlanması ile ilgili yaptığımız girişimlerde sürekli ‘İşleri sırayı koyduk sizede sıra gelecek’ dendiği halde bir türlü sıra bize gelmedi.

Öte yandan, Trabzon Belediyesi tarafından gelen ödeneklerin bizlere harcanması gerektiği halde, biz asfalt sırası beklerken şu anda Trabzon Belediyesi sınırları içersinde olmayan ilçe ve köylere bol miktarda asfalt ve ilgili makinelerin gönderilmesi halkımız tarafından çok manidar karşılanmaktadır. Bu  durum bizleride zor durumda bırakmaktadır. Mahallemizin ivedilikte asfalta ihtiyacı vardır. Yeni yerleşim bölgelerinde yollar şekillenmediği için halk mağdur olmakta, ve kapımızı çalan kış mevsimi dolayısıyla  bu sorunun hat safhaya çıkacağı ve kapımızı çalacak olan vatandaşa ne cevap vereceğimizi kara kara düşünmekteyiz.

Bu zamana kadar sessiz kalmamızın nedeni sorumlu yöneticilik anlayışımız ve almış olduğumuz cevaplara karşı duyduğumuz güvendendi. Ama görüyoruz ki vermiş olduğumuz röportajlar bile başka amaçlarda kullanılıyor.

Biz koltuk sevdalısı değiliz. İnsanlar gelip geçici makamlar ise kalıcıdır. Biz bu makamlarda otursakta oturmasakta halkımıza hizmet sorumluluğunu, hiçbir hesap yapmadan yerine getirmeyi bir görev biliyoruz.

Kayseri, Hatay, Mardin, Antlaya ve benzeri illerde Konfederasyondaki görevimiz gereği katıldığım toplantılarda özellikle belediye başkanlarının ve bürokratların muhtarlarla birlikte yaptıkları hizmet birlikteliğini ve bu çalışma sonucunda gelen başarılar beni bu görevde daha duyarlı olmaya ve daha azimli çalışmaya şevketmiştir. Keşke ilimizde de aynı duyarlılık olsa da birlikte büyük başarılara imza atsak diye hep içerlenmekteyim.

Biz seçimler için değil gelecek nesiller için varız. Şehrimiz ve ülkemiz adına taş üstüne taş koyanlara saygı duymaya

yaşanan sorunları kulakardı edenlerede sesimizi ve sorunlarımızı duyurmaya devam edeceğiz.

 

Saygılarımla

Soğuksu Mahallesi Muhtarı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı

Bekir AKTÜRK

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel