Acılı annenin son feryatları

Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi'nden yaklaşık 4 ay önce vatani görevi için ayrılan ve Siirt'te çıktığı operasyonda hayatını kaybeden İsmail Bahar'ın cenazesi dün cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Oğlum İntihar Etmez ASK

Acılı annenin son feryatları

Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi'nden yaklaşık 4 ay önce vatani görevi için ayrılan ve Siirt'te çıktığı operasyonda hayatını kaybeden İsmail Bahar'ın cenazesi dün cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Oğlum İntihar Etmez
ASKERİ birliğinin intihar olarak rapor ettiği ölüm, anne Hemdine Bahar'ın acısını ikiye katlarken, gözyaşına boğulan anne, “Kaybettiğim oğluma mı yoksa oğlum hakkında tutulan rapora mı yanayım. Benim oğlum intihar etmez” dedi.

Oğlum Nasıl Öldü?
Törene katılan Trabzon İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Veli Tire'ye yalvaran acılı anne oğlunun nasıl öldüğünü sordu. Hemdine Bahar, devletimden şikayetçiyim, bana oğlumun nasıl öldüğünü açıklayın” biçiminde sitem etti.

Yaklaşık 4 ay önce askere giden ve Siirt'ten cenazesi gelen İsmail Bahar (23), Cuma Namazı'na müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Askeri kayıtlara göre intihar eden Bahar'ın, Çarşıbaşı'ndaki cenazesine askeri erkân katıldı ama şehit töreni yapılmadı. Anne Hemdine Bahar, törene katılan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Veli Tire'ye sitem etti: “Devletimden şikâyetçiyim. Oğlumun nasıl öldüğünü açıklayın.”

İsmail Bahar, 4 ay önce vatani görevini yerine getirmek üzere Isparta'ya gitti. Burada vatani görevini tamamladıktan sonra piyade komando olarak Kayseri'deki 1. Piyade Komando Tugayı'na katıldı. Yaklaşık olarak bir ay önce geçici görevle Siirt 3. Komando Tugayı 4. Tabur Karargah Destek Bölüğü'ne katılan İsmail Bahar, 2 gün önce birliği ile çıktığı operasyon bölgesinde kendi silahıyla öldürülmüş olarak bulundu.

İsmail'in vücudunda 3 kurşun yarası bulunduğunu ileri süren Bahar Ailesi ve yakınları, olayın askeri kayıtlara intihar olarak geçmesine tepki gösterdiler. Baba Zekeriya ve anne Hemdine, güçlükle ayakta dururken İsmail Bahar'ın kız kardeşi Hafize'nin ağıtları ise yürekleri dağladı.

Önceki gece ambulansla Trabzon'a getirilen İsmail Bahar'ın cenazesi Vakfıkebir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Dün ise İsmail Bahar için Çarşıbaşı Merkez Camii'nde Cuma Namazı'na müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, Trabzon İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Veli Tire, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mehmet Turan, siyasi parti ilçe başkanları, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar, STÖ temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İsmail Bahar'ın annesi Hemdine Bahar, kendisine taziyede bulunan Trabzon İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Veli Tire'ye sitem etti. Acılı anne Hemdine Bahar, komutana, “Devletimden şikâyetçiyim. Bana oğlumun nasıl öldüğünü açıklayın. Ben onu ne güçlüklerle büyüttüm. Peşinde bir tane daha oğlum var. Askere gidecek. Ben onu şimdi askere nasıl göndereyim. Bir şey de bana komutanım” diyerek sitem etti.
İsmail Bahar'ın cenazesi daha sonra Serpil Köyü'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel