ABD'de Karadeniz rüzgarı

İMC Folklor Derneği Başkanı Başkanı Hüseyin Tahmaz "Gerçekten çok büyük ilgi gördük. Teksas futarı içinde davet aldık. Ayrıca Mayıs ayında yapılacak olan büyük Türk yürüyüşündede aktif olarkak görev alacağız. Şadıman Gürbüz hanımfendi ve Kaya Boztepe beye

ABD'de Karadeniz rüzgarı
İMC Folklor Derneği Başkanı Başkanı Hüseyin Tahmaz "Gerçekten çok büyük ilgi gördük. Teksas futarı içinde davet aldık. Ayrıca Mayıs ayında yapılacak olan büyük Türk yürüyüşündede aktif olarkak görev alacağız. Şadıman Gürbüz hanımfendi ve Kaya Boztepe beyefendiye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz: Folklorumuzu en iyişekilde orada tanıtma fırsatıda bulduk"dedi.

Kuzey Texas Türk Amerikan Derneği (TURANT) 24 Ekim Cuma akşamı Cumhuriyet Balosu ve 25 Ekim Cumartesi günü de TÜRKFEST ile yoğun bir hafta sonu yaşadı. Dallas'lı Türkler iki büyük organizasyonu da büyük bir başarı ile bitirmenin sevincini yaşarken, bu sene bir çok ilk yaşandı.

Kuzey Teksas Türk-Amerikan derneği başkan Şadiman Gürbüz tarafından etkinliklere katılmaları için ABD'ye davet edilen Karadeniz IMECE folklor ekibide horunu ile herkesi coştururken büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Balosu'na Dallas Milletvekili Jeb Hensarling katılırken, TURANT Türkçe okulu öğrencileri, Milli Marş'ımızı ve 10. Yıl Marşı'nı sahneden canlı okuyarak misafirlere duygulu anlar yaşattı. .

Dallas Milletvekili Jeb Hensarling gecede yaptığı konuşmada, Türk-Amerikan ilişkilerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye bizim en iyi müttefikimiz ve dostumuzdur" dedi.

Baloda davetliler Nadide Sultan, Ahmet Coşkun grubu ve Karadeniz İMECE FOLKLOR ekibi eşliğinde Laz Bülent'in müzikleriyle gece geç saatlere kadar eğlendiler
Bu sene TURANT festivalini WORLDFEST ile birleştirdi ve binlerce insanın katıldığı festivale damgasını vurdu.

Şarkıcı Nadide Sultan sahnesi ile göz doldurken, gösterdiği performansla dikkat çekti.TÜRKFEST'de Türk kültürünü tanıtmak için oluşturulan tanıtım çadırlarına da ilgi büyük oldu. Türkiye turizm çadırında gün boyu plazma TV kurularak Türkiye tanıtıldı. Ayrıca ziyaretçilere broşür, fındık ve Türkiye'yi tanıtıcı CD'ler dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel