500 Bin TL çürüyüp gidiyor!

Görele’nin Aydınlar Beldesi’nde 51 üyesi bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi süt sığırcılığı yapmak amacıyla Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle 490 bin TL harcanarak yapılan mandıralar tamamlanmasına rağmen faaliyete geçmediği belirtildi.B

500 Bin TL çürüyüp gidiyor!


Görele’nin Aydınlar Beldesi’nde 51 üyesi bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi süt sığırcılığı yapmak amacıyla Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle 490 bin TL harcanarak yapılan mandıralar tamamlanmasına rağmen faaliyete geçmediği belirtildi.

Beldede sosyal güvencesi olmayan vatandaşların kalkınması amacıyla geliştirilen proje kapsamında 76 büyükbaş, ve 25 dana barınabilecek şekilde 2004 yılında yapımına başlanan ve 2009 yılında inşaatı tamamlanan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin mandırası çürümeye terk edildi.

Kooperatif Başkanı Salih Tetik’in vefat etmesi ve bazı üyelerin ayrılması nedeniyle faaliyete geçmediği belirtilen proje kapsamında 650 bin TL ödenek çıkartıldığı ancak para kullanılmadığı için geri gittiği de kaydedildi.

AK Parti Belde Başkanı Zeki Tetik, kooperatifi yönetecek kimse bulunmadığından dolayı projenin nihai hedefine ulaşmadığını belirterek bu alanda faaliyet göstermek isteyen girişimcilere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler