30 gün kocadan izin var mı?

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın 'AK Partili Kadınlar 30 gün kocalarınızdan seçim çalışması nedeniyle izin alın” ifadeleri gündem oldu. Kadınların kapı kapı dolaşmasını isteyen Kemalettin Göktaş, AKP Trabzon İl Teşkilatı'nın yerel yöneti

30 gün kocadan izin var mı?

AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın 'AK Partili Kadınlar 30 gün kocalarınızdan seçim çalışması nedeniyle izin alın” ifadeleri gündem oldu.

Kadınların kapı kapı dolaşmasını isteyen Kemalettin Göktaş, AKP Trabzon İl Teşkilatı'nın yerel yönetimlerden sorumlu üyesi Ayşe Sula Köseoğlu'na kadınlar için izin kağıdı hazırlamasını söylemişti.

Siyasetle ilgilenen kadınların özgürlüğünün tartışmaya açılmasını sağlayan Kemalettin Göktaş'ın bu ifadeleri AK Parti'li kadınlar içinde de tartışma konusu oldu.

İlk olarak Ayşe Sula Köseoğlu'na kadınların böyle bir izin kağıdına ihtiyacı olup olmadığını sorduk.


İZİN KAĞIDINA GEREK YOK
Köseoğlu, “Bizim kadınlarımız izin kağıdına gerek olmaksızın gönüllü olarak 30 gün çalışacaktır. Eşleri de onlara destek veriyor. Ama izin kağıdına ihtiyacı olan arkadaşlarımız olursa biz buradayız, sorun yok. Bizim kadınlarımızın eşleri onlara gönüllü olarak destek vermeye hazırdır. Ondan hiçbir kuşkumuz yok. 30 gün çalışacak durumda kadınlarımız” ifadelerini kullandı.

AK Partili kadınların seçim çalışması olarak neler yaptığını aktaran Köseoğlu, “Kadınlar olarak lokal toplantılar yapıyoruz, evlere giderek broşür dağıtıyoruz. “Evinize vekil gelsin” kampanyası ile de ev toplantısı yapıyoruz, kadınlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Trabzon'a her sokağa girmeyi planlıyoruz” dedi.

EŞLERİN İZİN VERMEK GİBİ BİR LÜKSÜ OLMAMALI
AK Parti Kadın Kolları üyelerinden ismini açıklamak istemeyen bir partili ise “Kemalettin Göktaş, aslında kadınların ne kadar zor durumda olduğunu gözler önüne sermiştir. Kadınlar olarak hayata karışmak, dolayısıyla siyasetle uğraşmak günümüz şartlarında kolay bir durum değil. Eşlerimizi ikna etmekte ben zorluk çekmesem de bazı arkadaşlarımızın zorluk çektiğini biliyorum. Ben de kadının siyasette olması gerektiğini savunuyorum ve eşlerin izin verme gibi bir lükse sahip olmadıklarını ifade etmek istiyorum” dedi.

İZİN ALMAYAN KADIN GELMESE DE OLUR
Yine ismini açıklamak istemeyen bir kadın üye de izin kağıdının herhangi etkisi olmayacağını ifade ederek, “Zaten izin vermeyen bir eş, karısının siyasete girmesine de izin vermez. Önemli olan AK Partili kadınlar olarak şu saatten sonra partimize nasıl katkıda bulunuruz, bunları düşünmektir. Eşine ve çocuklarından seçim çalışmalarına zaman ayıramayan kadınlarımız gelmese de olur.” dedi.

Bakalım bu süreç içerisinde Ayşe Sula Köseoğlu'ndan izin kağıdı almak isteyen kadın üye olacak mı?

GÖKTAŞ NE DEMİŞTİ?

“ÇSYD üyeleri, CHP'ye oy istiyorlarsa bunun bir anlamı vardır. Onun için benim bayan kardeşlerim hiç durmamalıdır. Biz o kapılara vuramıyoruz erkek olduğumuz için, çekiniyoruz, bayan hanım çıkar karşımıza uygun olmaz onun için. Bayan kardeşlerimiz 30 gün kocalarınıza bizim partiden izin kağıdı göndereceğiz. İzin isteyeceğiz. Kocalarınız çorbalarını pişirsinler, çocuklarınıza baksınlar. Kadınlar 30 gün izinlisiniz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler