23 km yol, 50 yılda tamamlandı

Menderes Hükümeti döneminde bakanlık yapan Rizeli Tevfik İleri tarafından yapımına başlanılan yol 50 yıl sonra yine bir Rizeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümeti döneminde bitirildi. Rize'nin Hemşin ilçesi ile Çamlıhemşin ilçesi arasında kalan Ülkü kö

23 km yol, 50 yılda tamamlandı

Menderes Hükümeti döneminde bakanlık yapan Rizeli Tevfik İleri tarafından yapımına başlanılan yol 50 yıl sonra yine bir Rizeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümeti döneminde bitirildi.

Rize'nin Hemşin ilçesi ile Çamlıhemşin ilçesi arasında kalan Ülkü köyünü Hemşin'e bağlayan karayolunun yapımına 1959 yılında Menderes Hükümeti bakanlarından Ülkü köylü Tevfik İleri tarafından başlandı. 23 kilometrelik yol 50 yıl sonra Erdoğan Hükümeti döneminde tamamlandı.

Yolda incelemelerde bulunan Rize Valisi Kasım Esen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tevfik İleri tarafından yapımına başlanılan yola büyük önem verdiğini belirterek, "1959'da yapımına başlanılan yolun 2006 yılına kadar 8 kilometresi tamamlanmıştır. Yolun 2006-2008 yılları arasında 9 kilometresi tamamlanmıştır. 2006 yılında 50 bin YTL, 2007 yılında 10 bin YTL ödenek ayrılan yolun 9 kilometrelik kısmı 2008 yılında da İl Özel İdaresi'nin makine ve akaryakıt desteğiyle Hemşin Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla tamamlanmıştır" dedi.

TEVFİK İLERİ
Menderes Hükümetleri döneminde sürekli kabinede yer alan Tevfik İleri, 1950 ve 1960 yılları arasında Ulaştırma, Bayındırlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları, Başbakan Yardımcılığı ve TBMM Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İleri, 27 Mayıs darbesinin ardından Menderes ile birlikte Yassıada'da yargılanmış ve idam cezasına çarptırılmıştı. İleri'nin cezası ömür boyu ağır hapis cezasına dönüştürülürken, cezası kesinleştikten bir kaç ay sonra cezaevinde hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler