2008'de Trabzon'da yaşananlar

TRABZON SAKİN BİR YIL GEÇİRDİ Trabzon'da yaşanan bir takım olaylar önceki yıllarda değil ülke gündemi, dünya gündemine oturmuştu. Okurlarımızın hafızalarını tazelemek adına bir derleme yaptık. 2008 yılında yaşanan önemli olayları sıraladığımızda Türkiye g

2008'de Trabzon'da yaşananlar

TRABZON SAKİN BİR YIL GEÇİRDİ 
Trabzon'da yaşanan bir takım olaylar önceki yıllarda değil ülke gündemi, dünya gündemine oturmuştu. Okurlarımızın hafızalarını tazelemek adına bir derleme yaptık. 2008 yılında yaşanan önemli olayları sıraladığımızda Türkiye gündeminde bu yıl Trabzonspor'un başarısıyla kaldığımızı gördük. Trabzonspor'da yaşanan gelişmelerin 2008 yılının en önemli olayı olarak nitelendiriyoruz. Trabzon'da asayiş olaylarının azaldığını söylemem mümkünken yılın en önemli olayı 2008'in başlarında Sürmene'de yaşanan katliamdı.

ŞEHİT ACISI
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde başlattığı kara harekatında şehit olan askerlerden Komando Er İbrahim Gedik'in acısı yaşanmıştı.

GÖKDENİZ RUBİN KAZAN'DA
13 Mart 2008'de milli oyuncu Gökdeniz Karadeniz Rusya'nın Rubin Kazan takımıyla 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.


RİGOBERT SONG TRABZONSPOR'UN 
Trabzonspor, daha önce anlaştığı Rigobert Song ile 5 Temmuz'da basın huzurunda sözleşme imzalamıştı.


YILBAŞI CİNAYETİNE KARAR 
Trabzon'da yılbaşı gecesi çıkan kavgada bir kişiyi tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

TRABZONLU ASKER GÖREVDE ÖLMÜŞTÜ 
Van'da, göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru İbrahim Yüce'nin cenazesi, Trabzon'da toprağa verildi.

TRABZONLU BOKSÖR KAZADA ÖLDÜ
Trabzon'da geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden Türkiye üçüncüsü boksör Gülcan Akbulut'un cenazesi toprağa verildi.


TRABZON'DA ŞEHİT ACISI
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce şehit edilen jandarma er Gökhan Uzun'un cenazesi, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde toprağa verildi.


COLMAN TRABZONSPOR'DA 
Trabzonspor, Arjantinli oyuncu Gustavo Colman ile 22 Mayıs günü 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

UZUNGÖL'DE GÖLE DÜŞEN ASKER ŞEHİT OLMUŞTU
Trabzon'un Çaykara ilçesi Uzungöl beldesinde, göle düşerek hayatını kaybeden Jandarma Er Serdar Çakmakçı'nın (24) cenazesi Kars'a gönderilmişti.


FORUM TRABZON AÇILDI
Trabzon'a 21 Haziran 2008'de Forum Trabzon'un açılışı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılmıştı. Başbakan Erdoğan, Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, alışveriş ve yaşam merkezi MULTİ grubunun 20 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunduğunu, Türkiye'de başlattığı 21 projeden birisi olduğunu söylemişti.


FORUM'DA HAÇ TARTIŞMASI 
Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi Proje Müdürü Yücel Çelik, yapının sembolü olan fenerin ''Haç''a benzediği iddiaları üzerine, tamamen iyi niyetle, oluşturdukları seyir yerlerinin, böyle bir algılamaya neden olduğunu belirterek, bu yerleri kaldıracaklarını söylenmişti. Daha sonra haça benzetilen kısımlar sökülmüştü.


FORUM TRABZON'DA AYAKLANMA 
Forum Trabzon'da yaklaşık 80 iş yeri sahibi, kiraların yüksekliğinden şikayet ederek kiraların güncellenmesi taleplerine yanaşmayan Multi Turkmall şirketini protesto için iki gün süreyle kepenk kapatma eylemi gerçekleştirdi.

TRABZON'A YİNE ACI DÜŞTÜ 
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki birliğinde nöbet sırasında meydana gelen kazada şehit olan Piyade Onbaşı Süleyman Altunbaş'ın cenazesi memleketi Trabzon'un Çaykara ilçesinde toprağa verilmişti.

KARADENİZSPOR DOĞDU 
Trabzonspor'un ara takımının ismi, 29 Haziran 2008 Trabzon Karadenizspor oldu. Bordo-mavili kulübün ara takım olarak bünyesine kattığı 1461 Trabzon Değirmenderespor Kulübü Yönetim Kurulu, ikinci toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımı yapılmıştı.

SÜRMENE CİNAYETİ 
Trabzon'un Sürmene ilçesinde, eşi ve 6 çocuğunu tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlının yargılanmasına devam edilmişti. Olayla ilgili olarak 8 Ocak'ta gözaltına alınan Hasan Danışmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 8. duruşması gerçekleştirilen davada henüz karar çıkmadı.

ŞEHİT ALİYAZICIOĞLU YÜREKLERİ DAĞLADI 
Şırnak'ta yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Mustafa Aliyazıcıoğlu için Trabzon'da tören düzenlendi.


TRABZON'DA 1. BOKS TURNUVASI 
1. Uluslararası Trabzon Boks Turnuvası başlamıştı.
19 Mayıs Spor Salonu'nda başlayan ve 5 gün sürecek turnuvaya Türkiye, Azerbaycan, İran, Estonya, Rusya, Suriye ile Ukrayna'dan toplam 58 sporcu katılmış, Turnuva, 1 Haziran'da final maçlarıyla sona ermişti.

YATTARA KATAR'A GİDEMEDİ 
Trabzonspor'da forma giyen futbolcu İbrahima Yattara'ya Katar'ın Al Saad kulübünden teklif gelmişti. Daha sonra bu transfere çok olmasa da sıcak bakılması üzerine transfer gerçekleşecekti. Daha sonra Katar takımının parayı göndermemesi üzerine Yattara Trabzonspor'a kalmıştı.

TRABZON'UN GURURU AKTÜTÜN GAZİSİ 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Karakolu'na 3 Ekim tarihinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) geçirdiği operasyon sonrası sağ ayağını kaybeden piyade komando onbaşı Bayram Yıldırım, tedavisinin ardından Ankara'dan Trabzon'a getirildi.

TRABZON'DA PENİS KESEN KADIN 
Trabzon'da bir otelde birlikte kaldığı S.G'nin uyuduğu sırada bıçakla cinsel organını keserek bitişikteki otelin çatısını attığı iddiasıyla yakalanan İlknur T. (39), çıkarıldığı nöbetçi savcılıkça serbest bırakılmıştı. Trabzon gündemine oturan İlknur T. Yaptığı açıklamada bu olayı keyfinden yapmadığını söylemişti. Daha sonra İstanbul Tıp Fakültesi'ne sevk edilen S.G'nin penisi, yerine dikilmişti.

TRABZON'DA ERGENEKON SORUŞTURMASI 
1 Temmuz sabahı ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Trabzon'da gözaltına alınan Ati Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, İstanbul'a gönderilmiş daha sonra suçsuz olduğu gerekçesiyle Trabzon'a geri gönderilmişti.

TRABZON BOMBALARLA SARSILDI 
Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 12 Aralık 2008 günü yaptığı operasyonda ele geçirilen el bombalarıyla ilgili aralarında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polisin de bulunduğu toplam 5 kişinin tutuklanmasının ardından tutuklanmaya itiraz eden 4 kişinin talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

TRABZON'DA HİZBULLAH OPERASYONU
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından il merkezinde bir eve yapılan baskında Hizbullah terör örgütü ile ilişkileri bulunduğu iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 3 kişinin sorguları sürdükten birkaç gün sonra serbest bırakılmıştı.

UZUNGÖL'DE UTANÇ DUVARI 
Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde bulunan Türkiye'nin en önemli turistik yerlerinden biri olan Uzungöl'ün kıyısında inşa edilen duvara tepkiler sürüyor. Bir çok kez protesto edilen duvara en son Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ve Greenpeace Akdeniz Ofisi'nden yaklaşık 100 kişinin katılımıyla Uzungöl'de inekli gösteri yapılmıştı.

TRİLYONER ARAMIZDA! 
Trabzon il merkezinde bir büfeden yatırdığı kuponla 9 trilyon liranın sahibi olan loto talihlisi ortaya çıkmadı. Bir süper loto bayisi kuponun kendisinden yatırıldığını iddia ediyor.

HES PROJESİ TRABZONSPOR'UN 
Trabzonspor Kulübü, talip olduğu Uzungöl Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali Projesi'nin (HES) ihalesini kazanmıştı. Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, bu projenin hayata geçmesinin ardından yıllık 12 Milyon YTL gibi bir elde edecek.

TRABZON HAVAALANINA YENİ İÇ HATLAR BİNASI 
Trabzon Havalimanı İç Hatlar Terminal Binası'nın açılış töreni Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katılımıyla yapılmıştı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Terminal Binasının 30 milyon 253 bin 408 YTL'ye mal olduğunu söylemişti

AKYAZI PROJESİ 
Trabzon'un Akyazı beldesinde denizin doldurulması ile kazanılacak arsa üzerine inşa edilecek yeni stadyum ile ilgili hukuki sürecin tamamlandığı bildirildi. 2011 Avrupa Olimpik Yaz Gençlik Festivali'nin açılış ve kapanış seremonilerinin Akyazı'daki stadyumda yapılacağını Mehmet Atalay söylemişti. Polemikleri bitirdiklerini ve enerjilerini u proje üzerinde harcayacaklarını söylemişti.

YAT LİMANI TRABZONSPOR'UN 
Ulaştırma Bakanlığı'nın uhdesinde bulunan Yat Limanı (Marina) Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın girişimleri sonucu Trabzonspor'a kiralandı. 2003 yılında inşaatı biten, tam faaliyete geçebilmesi için gerekli alt ve üst yapı inşaatının yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi gereken ve bu güne kadar herhangi bir kuruluşa devredilemediği için atıl bir vaziyette duran Yat Limanı, Vali Nuri Okutan'ın girişimleri sonucu Trabzonspor'a kazandırılmıştı.

TRABZONSPOR HAKEM MAĞDURU 
Trabzonspor karşılaştığı Bursaspor maçında in yaptığı haksızlıktan dolayı Trabzonsporlular tepkisini dile getirmişti. Trabzon'da oynanacak olan Trabzonspor-Eskişehirspor maçı öncesi Bordo-mavili taraftarlar, ellerindeki kırmızı kartlarla Hüseyin Avni Aker Stadı'na yürüyerek TFF ve MHK'ye tepki göstermişlerdi.

TRABZON'DA GUİNNESS REKORU ÇABASI 
Trabzon Genç Müzisyenler Derneğinin (GMD) 5 üyesi, 51 saat konser vererek, Hindistanlı bir grubun ''en uzun grup konseri'' rekorunu kırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler