108 yaşındaki çınar devrildi

4 erkek olan 6 çocuğu 50 torunu, 52 torununun çocuğu, 15 de torununun torunu bulunan asırlık Şükür dede torunlarına yük olmamak için gençlik yıllarında Rize merkezde aldığı dairede yalnız yaşıyordu. Yaklaşık 5 ay önce kendisini ziyaret edip haberi yaptığı

108 yaşındaki çınar devrildi
4 erkek olan 6 çocuğu 50 torunu, 52 torununun çocuğu, 15 de torununun torunu bulunan asırlık Şükür dede torunlarına yük olmamak için gençlik yıllarında Rize merkezde aldığı dairede yalnız yaşıyordu.

Yaklaşık 5 ay önce kendisini ziyaret edip haberi yaptığımız Şükrü dede(Köse)Rumi 1328 yılında doğmuştu. O tarihte Şükrü Dede bize,babasının kendisini en az 15 yaş küçük yazdırdığını belirterek, "Zamanında ben Dörtyol Köyünün ağasıydım. 300 küçükbaş, 200 büyükbaş hayvanım vardı.

Yaylacılık yapardım. 18 yaşındayken bir Yüzbaşıyı Hemşin' den Kars'a kadar katırla götürdüm. Daha sonra bu Yüzbaşı Kars 'ta asker ocağında bize komutan oldu.

Bu yüzbaşı kendisini katırlan götürdüğüm için ödüllendirerek 3 ay askerlik yaptıktan sonra beni terhis etti. Yüzbaşının hanımı o zamanın parasıyla cebime 20 lira koyarak beni evime gönderdi." dedi.

Asker ocağında Mustafa Kemal' ile ve Mareşal Fevzi Çakmak ile tanışmış olan Şükrü Dede yalnız yaşadığı evinde rahatsızlanınca torunu Hasan Köse'ye telefon açarak rahatsızlığını bildirdi.

Eve gelen torun Hasan Köse, dedeyi hastaneye götürürken yolda hayatını kaybetti. Dörtyol Köyünde bugün toprağa verilecek Şükrü dede'nin cenazesine torunlarının katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler