10 köyü birleştiren asırlık köprü

11. YÜZYILDAN KALMA 11. yüzyıldan kalma tarihi Selçuklu Camii, 16. yüzyıldan kalma tarihi Osmanlı hamamları, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Garnizon Şehitliği, 742 konutluk TOKİ konutları, Türkiye'nin 4. büyük fidanlık sahasının da bulunduğu Eskipazar k

10 köyü birleştiren asırlık köprü

11. YÜZYILDAN KALMA
11. yüzyıldan kalma tarihi Selçuklu Camii, 16. yüzyıldan kalma tarihi Osmanlı hamamları, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Garnizon Şehitliği, 742 konutluk TOKİ konutları, Türkiye'nin 4. büyük fidanlık sahasının da bulunduğu Eskipazar köyündeki Civil Irmağı üzerindeki asma köprü, 10 köye hizmet veriyor.

Ordu'nun en kalabalık köyleri arasında yer alan Eskipazar, Terzili, Alembey, Yıldızlı, Artıklı gibi köylerin bile şehir merkezi ile tek ulaşım kaynağı olan asma köprü, sadece yayalara hizmet veriyor. Bu köylere araçlarıyla ulaşmak isteyenler ise ırmak içinden geçmek zorunda kalıyor. Irmaktaki su seviyesinin yüksek olduğu günlerde ise bu köylere ulaşım kilometrelerce uzaktaki Kabadüz yolundan yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler