BMGK yarın üyelerini seçecek

Dışişleri Bakanı Babacan, bugün, daha önce görüşme imkanı bulamadığı ülkelerin BM daimi temsilcileriyle bir araya geliyor. BM Genel Kurulunda yarın yapılacak seçimlerde Türkiye'nin Batı Avrupa grubundan İzlanda ve Avusturya'ya karşı verdiği mücadeleden ga

BMGK yarın üyelerini seçecek
Dışişleri Bakanı Babacan, bugün, daha önce görüşme imkanı bulamadığı ülkelerin BM daimi temsilcileriyle bir araya geliyor.

BM Genel Kurulunda yarın yapılacak seçimlerde Türkiye'nin Batı Avrupa grubundan İzlanda ve Avusturya'ya karşı verdiği mücadeleden galip çıkması için oy kullanan ülkelerin üçte ikisinin oyunu alması gerekiyor.

Seçimlerde ülkelerin daimi temsilcileri oy kullanacakları için Babacan ve Dışişleri Bakanlığı heyetinin New York'taki temasları önem taşıyor.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye'ye şimdiye kadar Asya, Afrika, Pasifik, Latin Amerika ve Karayipler bölgeleri ülkelerinden destek geldiğini belirtmişlerdi.

BM Genel Kurulunda yerel saatle sabah 10.00'da (TSİ 17.00) başlayacak oylama, Türkiye'nin yer aldığı gruptan iki ülkenin kullanılan oyların üçte ikisini alıncaya dek devam edecek.

Seçimlerde BMGK'ya Türkiye'nin yer aldığı Batı Avrupa grubundan 2, Latin Amerika ve Karayipler'den 1, Asya grubundan 1 ve Afrika bölgesinden 1 olmak üzere toplam 5 üye seçilecek.

Yeni üyeler 2009-2010 döneminde iki yıllığına Konsey üyesi olacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem