İsmail Akyıldız kimdir? AK Parti Beşiktaş adayı İsmet Akyıldız hakkında...

AK Parti'nin Beşiktaş Belediye başkanlığı için belirlediği isim İsmail Akyıldız kimdir?

İsmail Akyıldız kimdir? AK Parti Beşiktaş adayı İsmet Akyıldız hakkında...

İstanbul Beşiktaş Belediyesi'nde CHP'li Başkan Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından başkanlığa kimin geleceği büyük merakla bekleniyor. Bu noktada CHP Tahir Doğaç'ı aday gösterirken AK Parti'nin adayı İsmail Akyıldız oldu.

İsmail Akyıldız kimdir?

Akyıldız , AK Parti'in Beşiktaş Belediyesinde meclis üyesi olarak görev yapıyordu. Kamuoyu Tahir akyıldız'ın ismini ilk kez Akmerkez-Levazım Karayolu Tüneli Projesi ile duymuştu.

Akyıldız, sahibi olduğu İstanbul Etiler’deki 18 bin metrekarelik arazisi için 2006 yılından beri uğraştığı arazinin imar durumunu değiştirmek için 2006'dan bugüne kadar sayısız girişimde bulunmuştu. 

2017 Ağustos'unda Oda TV'de yer alan habere göre, Beşiktaş Belediyesi'nin hazırladığı 1/1000 ölçekli plan değişikliğine İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun 21 Haziran 2017 tarihli “doğal sit açısından sakıncası bulunmuyor” şeklindeki kararının konulmasıyla birlikte arazideki 5 kat yüksekliği sınırı kaldırılmış, 13 bin 600 metrekarelik inşaat hakkı da 2 bodrum kat emsal dışı bırakılarak 40 bin metrekareye çıkarılmış, arazinin fonksiyonu konut ve yeşil alandan “ticaret” fonksiyonuna alınarak araziye iş merkezleri, ofis, alışveriş merkezi, konaklama tesisi, rezidans yapılabilme imkanı bu kararla sunulmuştu. Söz konusu olay basında milyon dolarlık rant olarak yazılmıştı. 

Akyıldız hakkında çok fazla detay bulunmamakla beraber yeni veriler geldikçe detaya eklenecektir.

Öte yandan 31 üyesi bulunan Beşiktaş Belediyesi’nde CHP’nin 27, AKP’nin 2, İYİ Parti’nin bir üyesi bulunuyor. Bir üye de bağımsız durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi