Erkan Petekkaya Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Erkan Petekkaya bir çok dizi ve filmde yer aldı. Peki Erkan Petekkaya kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Erkan Petekkaya Kimdir, Kaç Yaşındadır?

ERKAN PETEKKAYA KİMDİR?

11 Aralık 1970'te Elazığ'da dünyaya gelen Erkan Petekkaya aslen Diyarbakırlıdır. Ercan ve Ayşe isimli iki kardeşi vardır.

Erkan Petekkaya Kimdir, Kaç Yaşındadır?

ERKAN PETEKKAYA'NIN KARİYERİ:

Petekkaya, çocukluğunu İstanbul, Anadolu Yakası’nda geçirmiştir. Mehmet Karamancı İlkokulu'nda, daha sonra Bostancı Ortaokulu ve Fenerbahçe Lisesi'nde okumuştur. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanan Petekkaya, 1993’ten beri Devlet Tiyatroları'nda kadrolu oyuncu olarak yer almaktadır. 1994 yılında kamera şakalarıyla tanıştığı televizyon dünyasındaki kariyerine, 1998 yılında Güzel Günler dizisiyle devam etmiştir. 1999 yılında Aynalı Tahir adlı dizi için kamera karşısına geçmiştir.

Aşkına Eşkıya, Bedel, Japon Gelin ve Taştan Kalp projelerinde yer alan Petekkaya, Kanal D'de ekrana gelen Serseri adlı televizyon dizisinde canlandırdığı “Bülent” karakteriyle komedi alanında da rol almıştır. 2005 yılında Köpek dizisi ile ekranlarda görünmeye devam etmiş ve bu dizide canlandırdığı Yılmaz karakteriyle Beyaz İnci Televizyon Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" dalında aday gösterilmiştir. 2005-2007 yayın döneminde atv'de ekrana gelen Beyaz Gelincik adlı televizyon dizisinde Adanalı zengin bir ailenin holding yöneticisi olan büyük oğlu Ömer’i canlandırmıştır.

2007 Ekim ayında başlayan Sessiz Fırtına adlı televizyon dizisinde Yiğit Sancaktar karakterine hayat vermiştir.  Petekkaya, Son Bahar adlı televiyon dizisinde Holding'de yönetici olan “Galip”'i canlandırmıştır. 2010 yılında da Hanımeli Sokağı adlı dizide oynamıştır. 2010-2012 yılları arasında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide Ali Kaptan karakteriyle hafızalara kazınmıştır.

Erkan Petekkaya Kimdir, Kaç Yaşındadır?

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

Deli Dumrul : Güngör Dilmen - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 2001, Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı : Aziz Nesin - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1997, Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1996, Korku (oyun) : Orhan Asena - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1994, Sokak Kedisi Marilu : Yeşim Dorman - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993, Mitos Güzeli : Coşkun Irmak - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1993

ROL ALDIĞI FİLMLER:

 Alman Avrat'ın Bacısı, Gecenin Kanatları, Yeni dünya, Kolpaçino 3. Devre, Ayla, Kapan, 15/07 Şafak Vakti

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Güzel Günler, Aynalı Tahir, Aşkına Eşkiya, Bedel, Taştan Kalp, Japonyalı Gelin, Serseri, Beyaz Gelincik, Köpek, Sessiz Fırtına, Sonbahar, Bahar Dalları, Hanımın Çiftliği, Hanımeli Sokağı, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Dila Hanım, Benim Hala Umudum Var, Paramparça, Kayıt Dışı, Vurgun, Gel Dese Aşk, Kırmızı Oda, Doğduğun Ev Kaderindir, Sana Söz

ÖZEL HAYATI:

Oyuncu, 2003 yılında Didem Petekkaya ile dünyaevine girmiştir. Çiftin Cem Cano Petekkaya adında oğulları vardır.

Erkan Petekkaya Kimdir, Kaç Yaşındadır?

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler